ABC VERDIKT: Star Wars Battlefront II

ABC VERDIKT: Star Wars Battlefront II
Sdílej
 
Pokud patříte mezi fanoušky Hvězdných válek, jistě vám neuniklo vydání nového Battlefrontu. A možná jste také zaznamenali nelibou reakci hráčů na systém lootboxů. Pojďme se na to podívat!

 

Nejprve to vypadalo tak, že společnost Electronic Arts vydá hru prošpikovanou mikrotransakcemi. To vyvolalo velké nepokoje v herní komunitě a lidé na protest rušili předobjednané hry. Electronic Arts v reakci hru těsně před vydáním upravila a platební model je tedy na dobu neurčitou vyřazen. Právě v takové podobě jsme Star Wars Battlefront II (podívejte se na předchozí díl) v redakci testovali.

Singleplayer do počtu

Battlefront II je založena především na multiplayeru, tedy na společném sdílení jedné herní mapy mnoha hráči. Vedle toho se krčí kampaň pro jednoho hráče s plytkým příběhem, který z vás udělá elitní agentku Impéria jménem Iden Versio. Postupně se dostanete i ke hře za známé postavy, ovšem sluší se říci, že potenciál některých je trestuhodně nevyužitý. Například v kůži Luka Skywalkera budete likvidovat spíše otravný, přerostlý hmyz, než abyste museli absolvovat epický souboj na meče s některým se záporáků. Najdou se ovšem i světlé momenty. Patří k nim třeba pilotáž legendární lodi Millennium Falcon a v takový moment dosahují souboje ve vesmíru skvělé atmosféry.

Jen si sáhnout

Star Wars Battlefront II •  EA DICE

Co ovšem atmosféře přidává nejvíc je technické zpracování hry. Ve sterilně šedobílých interieréch tolik nevynikne, ale jak se dostanete ven, budete ohromeni. Propracované modely postav, detailní textury a známé lokace vás přenesou do světa Star Wars, jako žádná hra předtím. Když potom začne ta správná řežba a scenérie osvětlují různobarevné lasery nebo výbuchy granátů, budete mít možná, stejně jako já, tendence se zastavit a celou tu nádheru jen pozorovat. K grafické kráse připočtěte zvukovou stránku hry, která se taktéž povedla na jedničku a je jasné, že se vám nebude chtít zpátky do reality.

Multiplayerové řežby

Star Wars Battlefront II •  EA DICE

Tím hlavním důvodem pro koupi Star Wars Battlefront ll je pro většinu hráčů multiplayer. Ten je rozdělen na dvě základní části a to na vesmírné souboje a bitvy, kde budete běhat převážně po svých. Ve vesmíru máte k dipozici tři třídy letounů, každý se třemi zvláštními schopnostmi (řízená střela, rychlá oprava atp). Jedna strana brání, druhá útočí a musí něco zničit a to v několika fázích. Pokud se vám bude dařit, získáváte body, za které se v posadíte třeba do zmiňovaného Millennium Falcon nebo jiné legendární lodi, se kterou se nepřátelé kosí o mnoho snadněji. Tato část hry je sice jednoduchá, ale překvapivě zábavná a rozhodně se nedá říci, že by za chvíli omrzela.

Vojáci s paprskomety

Star Wars Battlefront II •  EA DICE

Hlavní těžiště leží v multiplayerové části Galactic Assault. Fungují zde podobné principy, jako u stíhaček – čtyři základní třídy vojáků, každá se zvláštními schopnostmi. Heavy, který je vybaven velice účinným laserovým kulometem se může například na chvíli schovat za štít, zatímco officer sice moc nevydrží, ale může rozložit stacionární kulomet, který je občas k nezaplacení. Karty jsou na začátku bitvy rozdány jasně – jedna strana brání, druhá útočí. Za úspěchy je možné se převtělit do známých postav, případně zkusit týmu pomoci ze stíhačky, kterou se můžete prohánět nad bojištěm. Zde se opět musím vrátit ke zpracování – mapy jsou velice povedené a až vám budou uprostřed bitevní vřavy okolo uší svištět střely z blasterů a zdálky se ozve nezaměnitelný, ale o to zlověstnější zvuk laserového meče... Pokud jste skutečný fanoušk Star Wars, budete bezpečně vědět, že tady jste doma. K dispozici jsou i další multiplayerové režimy, z nichž za zmínku stojí snad jen Heroes vs. Villains, kde se hraje čtyři na čtyři a to pouze za hrdiny. K seznámení se s herním stylem hrdinů a jejich schopnostmi je to ideální.

Zmatené levelování

Star Wars Battlefront II •  EA DICE

Musím se zastavit u problematických lootboxů. V multiplayeru si můžete odemykat lepší zbraně pro každou třídu vojáků, tento postup přichází s tím, jak se vám daří plnit nijak zvlášť těžké úkoly (porazit 50 nepřátel apod). K tomu je však ve hře ještě měna, kterou můžete investovat buď do lootboxů anebo si za ni odemykat nové hrdiny. S lootboxy je ten problém, že nikdy nevíte, co vám vypadne a může se vám stát, že dostanete speciální kartu odemykající novou schopnost u snipera, za kterého ale neradi hrajete. Je to tedy především o štěstí, systém je chaotický a nováčci budou pravděpodobně chvilku tápat.

Koupit či ne?

Star Wars Battlefront II •  EA DICE

Na jedné straně je Star Wars Battlefront II výborně zpracovaná. Atmosféra epických bitev v multiplayeru je nezapomenutelná. Na druhé misce vah je zmatený systém lootboxů a ne úplně využitý potenciál singleplayerové části. Pro fanoušky je asi volba jasná, těm ostatním doporučím nákup zvážit, případně počkat, až se hra objeví ve slevě.

Přečtěte si také:

Star Wars versus Battlefront II: Hra doplňuje mezery mezi filmy

Star Wars versus Battlefront II: Hra doplňuje mezery mezi filmy

10 nejdůležitějších věcí, které musíte vědět o Star Wars, když nečtete

10 nejdůležitějších věcí, které musíte vědět o Star Wars, když nečtete

Star Wars: Knížky v české galaxii

Star Wars: Knížky v české galaxii

10 nej LEGO setů z filmových světů

10 nej LEGO setů z filmových světů

 

Články odjinud