Star Wars versus Battlefront II: Hra doplňuje mezery mezi filmy

Star Wars versus Battlefront II: Hra doplňuje mezery mezi filmy
Sdílej
 
Jednotlivé knihy, filmy a hry restartovaného vesmíru ságy Star Wars jsou společně propojeny. Pojďte se podívat, jak nám videohra Battlefront II doplnila mezeru mezi šestou a sedmou epizodou.

 

Nový díl ságy Star Wars míří do kin! Zkraťte si čekání na Posledního s Jediů s ábíčkem a oslavte s námi další Star Wars týden. Od pondělí do pátku budeme uveřejňovat nové články o nejoblíbenějších hrdinech a příbězích, ve kterých najdete všechno, co musíte vědět, než uvidíte další Hvězdné války


Třicet let, to je pěkně dlouhá doba. Během nich se může stát cokoliv a klidně několikrát. Co přesně ale dělal Luke Skywalker od konce "návratu rytířů Jedi", tedy od šesté epizody, do začátku nové trilogie v epizodě VII - Síla se probouzí? To nikdo moc neví. Rey na něj na konci sedmičky narazí, ale o uplynulých dekádách se nic nedozví. Vlastně – nepadne ani slovo o ničem.

Battlefront II doplňuje

Star Wars: Battlefront 2 •  Electronic Arts

Trochu světla do Lukovy historie vnáší videohra Star Wars: Battlefront II. U hráčů sice propadla kvůli lootboxům, nedařilo se jí ani komerčně, ale její příběh je považován za oficiální součást moderního kánonu.

Císařské Inferno

Star Wars: Battlefront 2: Jednotka Inferno •  Electronic Arts

V příběhové kampani hráč sleduje vojáky Iden Versio a Del Meeka z jednotky Inferno, která se snaží zabránit úplnému zániku Impéria po zničení druhé Hvězdy smrti a pádu císaře Palpatina. A právě s jeho smrtí souvisí první kousek příběhové skládačky o Skywalkerově životě. Císař totiž pro případ svého předčasného skonu vypracoval plán Contingency, jakýsi vojensky platný odkaz, který má přivézt zkázu všem nepřátelům Impéria.

Zničit archivy

Luke Skywalker z šesté filmové epizody •  Disney / Lucasfilm

Contigency obsahuje operaci Cinder. O jejím zahájení informují věrné imperiální admirály droidi nazývaní Poslové. Cílem operace je zničit klíčové obývané planety pomocí násilně vyvolané změny počasí. Vedle toho Palpatine v závěti přikazuje zničit svůj soukromý archiv, do kterého po dlouhá léta ukládal artefakty a cennosti.

Kompas z Pillia

Kompas v ruce? Battlefront 2 odhaluje minulost Luka Skywalkera •  Electronic Arts

Jak ukazuje Battlefront II, archiv nazývaný Císařova observatoř, se nachází na planetě Pillio. Je to pouze jedna z Palpatinových observatoří, ale právě před jejími vraty se spojí cesty Del Meeka a Luka Skywalkera. Del Meeko jde podle rozkazu vyhodit observatoř do vzduchu. Skywalker jí oproti tomu hledá, aniž by jí chtěl ničit. Jak se dozvíme, jde mu o podivný starý kompas, který někam ukazuje. A vsaďte se, že to není sever.

Šipka k chrámu

Podle všech dohadů ukazuje kompas po spojení s mapou, kterou jsme viděli v jednom z prvních trailerů na Posledního z Jediů, k chrámu rytířů Jedi na planetě Ahch-To. To je mimochodem místo, které vidíme na konci dílu Síla se probouzí (i když není ve filmu jmenováno, ve scénáři ano). Šlo o tajné místo, které nikdo neznal a jen s pomocí speciálního kompasu ho bylo možné najít. Právě na Ahch-To restartoval Skywalker program výcviku nových rytířů Jedi, které mu ale zničil Kylo Ren. Skywalker pak na planetě poustevničil, dokud se neobjevila na scéně Rey.

Vousatý Solo

Han Solo v Battlefront 2 •  electronic Arts

A Kylo Ren je další filmovou postavou, která se proplétá skrz osudy herních hrdinů v Battlefront II. Del Meeko na základě svých zkušeností se Skywalkerem a také podle vlastního svědomí zradí společně s Iden Versio Impérium a postaví se na obranu planety Naboo před dopadem operace Cinder. V ulicích hlavního města Theed bojuje proti imperiálním vojákům s princeznou Leiou po boku (a v závěru kapitoly vidíme Hana Sola s vousy). A vítězí.

První řád je tu

Kylo Ren v Battlefront 2 •  Electronic Arts

Slavné chvíle trvají jen pár let. O mnoho desítek let později Del Meeka dopadne Kylo Ren, dostane se s pomocí Síly do jeho hlavy a zjistí, kde je část mapy, která mu pomůže odhalit Skywalkerovo útočiště. Del Meek setkání nepřežije Kdo ale přežije až do sedmé epizody je Iden Versio, kapitánka jednotky Inferno a dezertérka. V průběhu Battlefront II zachrání Hana Sola z planety Takodana a pomůže v mnoha sabotérských akcích proti zbývajícím jednotkám Impéria a nového Prvního řádu. S Del Meekem jí spojuje vojenská historie i láska.

Chceme víc!

All your Star Wars are belong to us! •  flickeringmyth.com

Jak vidíte, Battlefront II i přes své chyby a neúspěchy přispívá do oficiální mytologie Hvězdných válek podstatnou porcí nových informací a zajímavých postav. Příběhová provázanost všech existujících filmů a vyvolených her, knih a komiksů, vytváří ohromnou síť informací, které po propojení dávají kompletní a vyčerpávající obrázek o životě v daleké galaxii před dávnými časy. Bude zajímavé sledovat, jak nově nastartovaný vesmír Hvězdných válek bobtná a roste. A nám to dělá radost!

Přečtěte si také:

Star Wars: Knížky v české galaxii

Star Wars: Knížky v české galaxii

10 nejdůležitějších věcí, které musíte vědět o Star Wars, když nečtete

10 nejdůležitějších věcí, které musíte vědět o Star Wars, když nečtete

Budoucnost Star Wars: Hvězdné války pokračují

Budoucnost Star Wars: Hvězdné války pokračují

Hvězdné války na Mezinárodní vesmírné stanici

Hvězdné války na Mezinárodní vesmírné stanici

 

Články odjinud