Gamesy v ABC 4: Civilization VI: Rise and Fall, Shadow of the Colossus a InnerSpace

Gamesy v ABC 4: Civilization VI: Rise and Fall, Shadow of the Colossus a InnerSpace
Sdílej
 
V ABC 4/2017 rozebíráme videohry Civilization VI: Rise and Fall, Shadow of the Colossus a InnerSpace. Mrkněte na trailery, galerii a pár slov o tom, o co jde.

Civilization VI: Rise and Fall

Nadvláda nad světem pokračuje

Šestou Civilizaci jsme recenzovali v říjnu 2016 a nyní je na čase se ke hře vrátit. Autoři pro nás připravili pořádně masivní datadisk, který rozšíří parádní hratelnost téhle návykové strategie. Co nás čeká tentokrát?

Jak název napovídá, přibyla řada herních mechanik, které budou ohrožovat vaše impérium. Snadno se tak může stát, že se dostanete až na vrchol, abyste spadli na samé dno. Jednou z takových mechanik jsou historické doby. Vaše civilizace bude získávat speciální hodnocení za splněné úkoly. Například jako první obeplujete svět. Super! Body pro vás. Jakmile hra dosáhne určité éry, zhodnotí se vaše výsledky a podle toho se buď dostanete do zlatého období, nebo naopak do doby temna.

Platforma – PC

civilization.com

Česká historická hra Kingdom Come míří na vaše počítače

Česká historická hra Kingdom Come míří na vaše počítače

Shadow of the Colossus

Nádherné dobrodružství s obřími Titány

Překrásná hra Shadow of the Colossus vyšla už před 13 lety. V prodejnosti sice neměla zásadní úspěch, ale její výjimečná atmosféra byla nezapomenutelná. Když loni tvůrci oznámili, že se chystají vydat Shadow of the Colossus znova, tentokrát v lepším grafickém kabátku, vysloužili si zasloužené ovace.

Hrajete za mladého chlapce, který se snaží zachránit dívku jménem Mono. Odvážně proto vstoupí do pusté Zapovězené země. Najdete tu jen pár drobných zvířat, ruiny starých paláců a hlavně podivná obří stvoření jménem Kolosové. Šestnáct takových musíte porazit, abyste Moně vrátili její duši. Shadow of the Colossus je hra, kde přeskočíte nudnou pasáž s obyčejnými nepřáteli a rovnou se vrhnete na závěrečný souboj s hlavním bossem.

Platforma – PlayStation 4

playstation.com/cs-cz/games/shadow-of-the-colossus-ps4

 

InnerSpace

Archeologem ve vesmíru

InnerSpace je od malého vývojářského studia, které začalo jako projekt party školních kamarádů. Napadlo je vytvořit hru, kde budete prozkoumávat okolí ve světě s obrácenou gravitací. Místo toho, aby přitahovala k zemi, naopak odpuzuje. Jako myšlenka se to zdálo dobré, proto kluci zkusili vybrat peníze na projekt od fanoušků. Uspěli a nyní konečně InnerSpace vychází.

Jak už jsme řekli, nacházíte se v prostředí, kde gravitace funguje jinak. Právě proto svět, ve kterém se budete pohybovat, postupně zaniká. Vaším cílem je se svým plavidlem prozkoumávat zbytky předchozí civilizace a posbírat, co se dá. Za nasbírané artefakty můžete vylepšovat svůj letoun. Po cestě navíc plníte nejrůznější hádanky. Hra vás příliš nevede za ruku a většinou musíte na další postup přijít sami. Občas je to pořádná otrava, ale zase o to je větší odměna, když se to konečně povede.

Platformy – PC, XBox One, PS4, Switch

polyknightgames.com/project/innerspace

Více o těchto hrách v ABC 4/2017

Hry.abicko.cz

Tirákem po Americe: TransRoad USA

Tirákem po Americe: TransRoad USA

Dračí doupě online: Kostky nepotřebujete

Dračí doupě online: Kostky nepotřebujete

Hry na kazetách: Když se data přehrávala

Hry na kazetách: Když se data přehrávala

Jak na Ylands: Návod na videohru

Video se připravuje ...

Začínáme s Ylands: Suroviny a crafting • Zdroj: redakce ABC

 

Články odjinud