Videohry v ABC 7/2018: Frantics a Moss VR

Videohry v ABC 7/2018: Frantics a Moss VR
Sdílej
 
Zapařili jsme hry Frantics a Moss VR. V ABC 7/2018 o tom píšeme více. Tady máte malou ukázku, o co jde.

Frantics

Zařáděte si s přáteli!

Máte doma PlayStation 4 a plánujete návštěvu kamarádů? Mohla by vás zajímat nová možnost hraní pomocí tzv. PlayLink. Série her z řady PlayLink pracuje zároveň s chytrými telefony a tablety, které se snadno promění v dotykové ovladače. Můžete psát, kreslit, fotit nebo poslouchat zprávy určené jenom pro vás. Mezi takové hry patří i Frantics.

Je pro čtyři hráče a obsahuje 15 šílených miniher od závodění na motokárách přes shazování ostatních z plošiny až po sbírání co nejvíce předmětů během volného pádu. Jak už jsme řekli, místo klasických ovladačů používáte chytrý telefon. Když je například úkolem balancovat, musíte udržet telefon v rovině v rámci své dlaně. Jindy se zase bude hodit pro přijímání tajných zpráv. Frantics totiž funguje pod vedením záludného lišáka, který vám tu a tam dá nějaký úkol.

Platforma – PS4

playstation.com/en-us/games/frantics-ps4

Moss VR

Pomozte myšce zachránit svět!

Když se řekne virtuální realita, většina lidí si představí děj z pohledu první osoby. Ve hře Moss VR je to ale jinak. Hrajete za čtenáře, který jednoho dne přelouská kouzelnou knihu a s její pomocí naváže spojení s myškou Quill. Myška najde magický artefakt a vydá se na dobrodružnou cestu zachránit svého strýčka. Vy máte možnost se ke Quill přidat a na její výpravě jí pomáhat.

Během hraní ovládáte myšku pomocí levé páčky a tlačítek. Zároveň ale můžete přímo aktivně pracovat s prostředím, ve kterém se nachází. Tu popotáhnout bedýnku, aby mohla přeskočit překážku, jindy odnavigovat nepřátele, aby zůstali na správném místě. Mnohdy musíte řešit hádanky v rámci místa, v němž se právě nacházíte. V zásadě nejsou těžké, ale zadarmo vám také nic nedají.

Platforma – PS4

playstation.com/cs-cz/games/moss-ps4

Více o obou hrách v ABC 7/2018

Hry.abicko.cz

Jak získat práci v herním průmyslu? Snadno!

Jak získat práci v herním průmyslu? Snadno!

Harry Potter GO: S mobily ve světě mudlů

Harry Potter GO: S mobily ve světě mudlů

Xbox One X: Nejsilnější herní konzole

Xbox One X: Nejsilnější herní konzole

 

Články odjinud