Videohry v ABC 08/2018: Detective Pikachu, Surviving Mars a Ni no Kuni II

Videohry v ABC 08/2018: Detective Pikachu, Surviving Mars a Ni no Kuni II
Sdílej
 
V ABC 8/2018 rozebíráme gamesy Detective Pikachu, Surviving Mars a Ni no Kuni II: Revenant Kingdom. Přečtěte si, o co jde, a mrkněte na trailery.

Detective Pikachu

Vyřešte všechny záhady!

Máte rádi klasické adventury, kde musíte řešit záhady, a zároveň jste fanda pokémonů? Máme dobrou zprávu. Roztomilý Detective Pikachu je pro vás totiž jako dělaný. Hrajete za Pikachu, který je jiný než všichni ostatní. Není moc silný, nerad bojuje, za to má ale pod čepicí (a to doslova – nosí totiž klasický klobouček ve stylu Sherlocka Holmese).

Problém je, že tomuhle chytrákovi nikdo nerozumí. Tedy až do dne, kdy náhodou potká Tima: Klučinu, který se vypravil do města najít svého otce. A jako jediný ví, co Pikachu říká. Společně vytvoří tým a začnou pomáhat lidem řešit různé záhady. A samozřejmě nakonec dojde i na Timova tatínka.

Platforma – Nintendo 3DS

nintendo.com/games/detail/detective-pikachu-3ds

Mars útočí: Rudá planeta ve videohrách

Mars útočí: Rudá planeta ve videohrách

Surviving Mars

Kolonizujte Rudou planetu!

Život lidí na Marsu vypadá stále ještě jako sci-fi, i když jsou agentury, které plánují osídlit rudou planetu v následujících dvaceti letech. Jak to dopadne, na to si budeme muset počkat. Vy si ale můžete vyzkoušet vytvořit vlastní kolonii už teď.

Nebude to nic jednoduchého, hra Surviving Mars před vás postaví řadu problémů. Třeba koho si vybrat jako sponzora – každý totiž nabízí něco trochu jiného. Také se pořádně zapotíte s výběrem výbavy na cestu. A když už konečně na planetu dorazíte, zjistíte, že je nejprve potřeba postavit základnu, která logicky opět není levnou záležitostí. Jak na ni získat finance? Rozeberete své plavidlo a vytvoříte základnu z něj nebo vytěžíte drahé kovy a pošlete je zpět na Zem? A co vaše zásoby na planetě? Docházejí? Tak to budete muset poslat pro nové!

Platformy – PC, Xbox One, PS4

survivingmars.com

 

Ni no Kuni II: Revenant Kingdom

Návrat do pohádkového království

Před pěti lety jsme recenzovali hru Ni no Kuni. Tehdy se nám moc líbila, a tak jsme byli zvědaví, jak dopadlo pokračování. Odehrává se o mnoho let později než první díl. Pokud vás tedy předchozí hra minula, nic z děje vám nebude chybět. Sledujete příběh Evana, krále z kočičího klanu, který chce sjednotit znesvářené království. Bohužel se mu to nepodaří. Vůdce krys Evana sesadí a nastoupí na trůn místo něj. Jak asi tušíte, Evan si tohle rozhodně nenechá líbit – cesta za znovuzískáním své vlády a nastolení míru může začít.

Ni no Kuni vždycky excelovalo hlavně v tom, jak vypadalo. Ani tentokrát tomu není jinak. Vše připomíná kreslenou pohádku a je radost se na ni dívat. Vlastní herní náplň je klasické RPG.

Platformy – PC, PS4

bandainamcoent.com/games/ni-no-kuni-ii

Více o těchto hrách v ABC 8/2018

Hraj! Hry.abicko.cz

Ni No Kuni: Herní pohádka přímo z Japonska

Ni No Kuni: Herní pohádka přímo z Japonska

Jak získat práci v herním průmyslu? Snadno!

Jak získat práci v herním průmyslu? Snadno!

České posázaví ve hře Kingdom Come

České posázaví ve hře Kingdom Come

 

Články odjinud