Gamesy 09/2018: Extinction a Frostpunk

Gamesy 09/2018: Extinction a Frostpunk
Sdílej
 
V ABC 09/2018 jsme si posvítili na nové videohry Extinction a Frostpunk. Tady máte malou ochutnávku.

Extinction: Zachraňte lidstvo před orky

Jistě si vzpomínáte na hru Shadow of the Colossus, o které jsme v ábíčku nedávno psali. Pokud jste ji vyzkoušeli a líbila se vám, neměla by vám utéct ani hra Extinction. Vychází totiž z podobného základu. Hrajete za jednoho ze Sentinelů - hrdinů, kteří jako jediní mohou zachránit svět před gigantickými orky.

Orkové mají rozměry činžovního domu a skoro nic je nezastaví, pokud jim tedy neuseknete hlavu. Na rozdíl od zamyšleného Shadow of the Colossus je Extinction mnohem větší řežba. Není to logická hádanka, v níž musíte objevit, jak porazit nepřítele, ale čistá rubačka. Hru vytvořili stejní lidé, kteří mají na triku bojovku Killer Instinct, takže se ani nedivíme.

Platformy – PS4, Xbox One, PC

extinction.com/#screens-page

Warhammer je totální válka s elfy, trpaslíky a orky

Warhammer je totální válka s elfy, trpaslíky a orky

Frostpunk: Chladné rozhodování pro otrlé

Frostpunk je hra od polského studia 11 bit studios, kteří mají na triku strategii Anomaly a survival hru This War of Mine. Proč o tom mluvíme? Frostpunk je totiž mixem obojího. Hra se odehrává v době, kdy Zemi postihly šílené ledové bouře. Všechno se zahalilo do sněhu a krajinu sužují nebývalé mrazy. Jedinou možností, jak se jim bránit, jsou obrovské generátory, které produkují teplo. Lidé se kolem nich sdružují a vy jako jejich vůdce budete muset hlídat pořádek a dělat těžká rozhodnutí.

Frostpunk je budovatelská strategie, kde se každá volba počítá. Postavíte domy, aby vaši obyvatelé měli kde bydlet? Nebo schováte zásoby, abyste mohli postavit dílnu a získávat tak snáze další materiál? A jak budete používat generátor? Na plné pecky, aby všichni měli dostatek tepla? Nebo budete jeho provoz šetřit, aby se příliš rychle neopotřeboval?

Platforma – PC

frostpunkgame.com

Více o těchto hrách v ABC 9/2018

Zahraj si na hry.abicko.cz

České posázaví ve hře Kingdom Come

České posázaví ve hře Kingdom Come

ABC verdikt: Pure Farming

ABC verdikt: Pure Farming

Harry Potter GO: S mobily ve světě mudlů

Harry Potter GO: S mobily ve světě mudlů

Klíčová slova:
gamesy, videohra, zábava, Extinction, Frostpunk
 

Články odjinud