Deskovinky #15: League of Legends na stole!

Deskovinky #15: League of Legends na stole!
Sdílej
 
Česká hra, která chce trumfnout Pokémony a stolní verze LoLka pro české fanoušky? To vše a mnohem více v dalším díle Deskovinek!

Další informace o Scratch Wars

Česká sběratelská karetní hra Scratch Wars, která je i na obálce papírového ábíčka, si bere za cíl stát po boku velikánů Magic: The Gathering, Yu-Gi-Oh a Pokémonů. Jak přesně hra funguje, se dozvíte již brzy z naší recenze, nyní se podívejme na zajímavé informace, které máme od autorského studia Notre Game.

Jirka Král a jeho karta ze Scratch Wars •  Notre Game

Oficiální uvedení hry na trh je 7. února 2017, takže byste již dnes mohli Scratch Wars najít v síti trafik PNS, tabáku GECO a v hračkářstvích Bambule, Sparkys a HM Studio. Nováčci mají na výběr hned ze dvou způsobů, jak s hraním začít. Buď si za 200 korun pořídíte plechovou krabičku, ve které naleznete 2 hrdiny, 6 zbraní, 2 tyčinky se životy a jedno stírátko na setření karet nebo si za 50 kč pořídíte booster s jedním hrdinou, zbraní, tyčkou a stírátkem. Scratch Wars je stírací hra, kdy pouhé otevření boosteru nestačí, ale musíte si ještě setřít samotné karty, které jsou různě hodnotné a na světě nenaleznete dvě identické karty! Hru pak můžete hrát jak fyzicky, tak v mobilní aplikaci, kam si své fyzické karty jednoduše nahrajete přes QR kód.

Kromě oficiálních turnajů a ligového hraní budou ve vybraných prodejnách Bambule a Sparkys lidé v oblecích hrdinů, které můžete kdykoliv vyzvat na partičku a vyhrát třeba novou kartu. Hra je momentálně cílena pro český trh, ale Notre Game již shání distributory pro celý svět. Kromě toho se chystají plastové figurky a pracuje se i na stolní hře z fantasy světa Scratch Wars.

Přečtěte si také:

Rozhovor s autorem Scratch Wars: Karty, figurky a deskovka

Rozhovor s autorem Scratch Wars: Karty, figurky a deskovka

ABC 3/2017: Scratch Wars

ABC 3/2017: Scratch Wars

Mechs vs. Minions bude česky!

Mechs vs. Minions: Stolní hra podle League of Legends •  Riot Games

Mechs vs. Minions, stolní hra založená na fantasy světě velice populární onlinovky League of Legends, vyjde na podzim v češtině. O překlad a distribuci se stará přímo studio Riot Games. Tento krok je velice ojedinělý, ale v tomto případě více než pochopitelný – League of Legends se u nás těší obrovské popularitě a deskovky jakbysmet. Mechs vs. Minions mají navíc co nabídnout i LoLkem nepolíbeným hráčům, o čemž svědčí aktuálně 30. příčka ve světovém žebříčku.

V Mechs vs. Minions se v až čtyřech hráčích pustíte bok po boku ve svých programovatelných meších proti hordám dotěrných minionů v deseti misích. Své mechy programujete pomocí karet, které vykládáte do řady a následně postupně vyhodnocujete. Hra se kromě skvělé hratelnosti vyznačuje krásnými nabarvenými figurkami a kovovými komponenty.

Nové rozšíření k Osadníkům

Osadníci z Katanu: Rozšíření Pokaldy, draci a objevitelé •  Albi

Albi před pár dny vydalo nové rozšíření k stále oblíbené obchodně budovatelské hře Osadníci z Katanu. Rozšíření nese název Poklady, draci a objevitelé. Hru rozšiřuje o nové žetony draků, pokladů a vodních kanálů a dalších 18 dílků krajiny. Kromě fyzických komponent na vás čeká šest nových scénářů, které se neváží pouze na základní hru, ale k některým potřebujete i rozšíření Námořníci nebo Města a rytíři. Nastal čas vrátit se zpět na ostrov Katan!

Karak: Deskovka od tvůrců Mafie

Nová česká stolní hra Karak •  Albi

Albi se s námi konečně podělilo o něco málo informací o nové české hře pod svou záštitou. Novinka nese název Karak, což má být hrad, jehož katakombami hráči prochází v roli různých hrdinů, kosí nepřátele, sbírají poklady a vybavení, kterým vylepšují své hrdiny. I když to téma napovídá, nejedná se o hardcore RPG, spíše přístupnou rodinou hru s možnostmi strategie. Autory hry jsou Roman Hladík a Petr Mikša, kteří se podíleli na vývoji hned všech tří Mafií, legendární počítačové série.

Deskovinky #14: U herního stolu s mafiány

Deskovinky #14: U herního stolu s mafiány

Deskovinky recenzují: Krysí válka

Deskovinky recenzují: Krysí válka

Skutečná League of Legends? Legendární hrdinové v Brazílii

Skutečná League of Legends? Legendární hrdinové v Brazílii

Jak udělali Češi díru do herního světa

Jak udělali Češi díru do herního světa

Vikingové a jejich ženy: Miláčku, nezajedeme vypálit vesnici?

Vikingové a jejich ženy: Miláčku, nezajedeme vypálit vesnici?

 

Články odjinud