Deskovinky #14: U herního stolu s mafiány

Deskovinky #14: U herního stolu s mafiány
Sdílej
 
Víte, jaké to je, když se snažíte vypěstovat tu nejkrásnější zahrádku, ale semínka vám pořád vyzobávají ptáci? Tak nejen o tom si přečtete v Deskovinkách!

Ptáci Na drátě

Karetní hra Na drátě •  Albi

Již příští měsíc vyjde hra Na drátě. Jedná se o malou karetní hru, ve které se otáčením karet snažíte zkompletovat jednobarevnou sadu ptáčků s hodnotami od 1 do 3. Vždy vás zajímá ptáček, kterého odhalíte otočením jedné karty. Pokud stejnou kartu otáčel již soupeř před vámi, můžete si zapamatovat barvu a počet ptáčků na kartě a získat tak výhodu do budoucna. Pokud ale takovou informaci nemáte, platí, že ptáček na skryté straně karty je buď stejné hodnoty a jiné barvy, než ptáček na odhalené straně karty, nebo stejné barvy a jiné hodnoty. Hráč, který jako první zkompletuje několik sad ptáčků, vyhrává.

Zahradníkem v Cottage Garden

Desková hra Cottage Garden •  Mindok

Uwe Rosenberg je přední světový designér her. Navrhl tituly jako Le Havre, Agricola, Caverna a další většinou velmi dobře hodnocené hry. Spousta z nich sdílí téma pěstování. A přesně o tom je Cottage Garden, kterou v Čechách postará Mindok. Jde o mladšího bratříčka velmi populární abstraktní hry Patchwork, od které přejímá základní mechanismy, které rozšiřuje mezi až 4 hráče.

Tentokrát si pomocí dílků budeme způsobem jako v Tetris vytvářet zahrádku plnou květináčů a kočiček. Cílem je zaplnit zahrádku postupně sbíranými dílky roztodivných tvarů, nenechat nikde žádné prázdné místečko a přitom překrýt co nejméně květináčů, které hráčům vynáší body. Pokud vám to přeci jen nevyjde, máte k dispozici několik kočiček, které se ochotně rozvalí na dosud prázdných políčkách. Hráč s nejvíce body z květináčů vyhrává.

Mohlo by vás zajímat:

Deskovinky recenzují: Krysí válka

Deskovinky recenzují: Krysí válka

Deskovinky recenzují: Srovnání Kamionem po Evropě

Deskovinky recenzují: Srovnání Kamionem po Evropě

Puerto Rico ještě do přístavu nemíří

Nedávno jsme vás informovali o únorovém vydání nové verze hry Puerto Rico. Pokud jste si už na únor vzali volno, aby bylo dost času na pěstování a prodej kukuřice, radši si ho přehoďte na březen. Výroba hry totiž hlásí měsíční zdržení a firma Albi nám tak jako omluvu bude postupně hru blíže představovat.

Nabídka, která se neodmítá

Tak právě takhle elegantně došlo k „oznámení“ nového titulu od společnosti Blackfire. Jak je z kratičkého teaseru patrné, letos se dočkáme deskové adaptace legendárního Kmotra! Za hrou stojí talentovaný Eric M. Lang (autor her jako Blood Rage, X-Com nebo Chaos in the Old World) a vydavatel Cool Mini Or Not. Tohle spojení znamená jediné – krásné figurky známých tváří a vytříbená hratelnost útočící na přední příčky žebříčků.

Desková hra Kmotr •  Blackfire

Chopíte se různých mafiánských rodin s cílem ovládnout klíčové oblasti New Yorku. K tomu vám poslouží správné rozmisťování klíčových členů vaší rodiny a vypořádávání se s konkurencí. České verze hry bychom se mohli dočkat někdy v půlce letošního roku.

 

Deskovinky recenzují: Česká karetní hra RONE

Deskovinky recenzují: Česká karetní hra RONE

Zahráli jsme si karty Gwent ze Zaklínače

Zahráli jsme si karty Gwent ze Zaklínače

Deskovinky #5: Smrtonoš klepe na dveře

Deskovinky #5: Smrtonoš klepe na dveře

Hravé šelmičky: Ovíječ skvrnitý je nový domácí mazlíček

Hravé šelmičky: Ovíječ skvrnitý je nový domácí mazlíček

 

Články odjinud