Deskovinky recenzují: Krysí válka

Deskovinky recenzují: Krysí válka
Sdílej
 
Dva hráči, dva krysí klany, pět minut a spousta zábavy. To je nová karetní hra, kterou si zamilujete, i jestli máte strach z hlodavců.

"Pane králi, pane králi! Eidamáci opět útočí!" nese se chodbami hlas Zvěda klanu Hermelínů. „Máme okamžitě souhlasit se sňatkem mezi jejich Princeznou a naším Princem, jinak prý dojde k sýruprolití!“

"Pcha! Tak našeho Prince se jim zachtělo! Co si myslí? Tůdle!“ vysmívá se král. "Jejich Zvěd nebude daleko. Vyšlete Nájemného vraha, ať se o tuto nepříjemnost postará. Velvyslanče, vzkažte těm Eidamákům, že mohou očekávat našeho Generála s plnou polní. A přiveďte mi Hudebníka! Musím se po tom všem kralování trochu uklidnit!“

Recenze Krysí válka •  Albi.cz

Krysí válka na pět minut

Tak přesně takhle může probíhat partie Krysí války. Ale nemusí! Hra nabízí spoustu situací s jednoduchými pravidly a krátkou herní dobou. Každý hráč se ujímá jednoho ze soupeřící krysích klanů (Eidamáků nebo Hermelínů) a má za cíl porazit soupeře.

Oba hráči mají shodnou sadu osmi karet na ruce očíslované od 0 do 7, takže počáteční bojové podmínky jsou naprosto vyrovnané. Cesta k vítězství vede skrze lehké strategizování budoucích tahů, dobrého odhadu soupeře a nějakého toho štěstíčka.

Zábavná karetní hra

Herní kolo probíhá jednoduše tak, že oba hráči zahrají po jedné kartě z ruky lícem dolů a naráz je otočí. Zpravidla platí, že vyšší číslo vyhraje. Ale nebyly by to lstivé krysy, kdyby neměly pár es v rukávu. Proto má každá ze 16 karet karta speciální vlastnost, která upravuje podmínky výhry v daném kole. Ať tak nebo tak, celkovým vítězem hry se stane hráč, který jako první vyhraje ve čtyřech kolech.

Přečtěte si další recenze z Deskovinek

Deskovinky recenzují: Srovnání Kamionem po Evropě

Deskovinky recenzují: Srovnání Kamionem po Evropě

Deskovinky recenzují: Česká karetní hra RONE

Deskovinky recenzují: Česká karetní hra RONE

Taktizuj a kvič!

Krysí válka je krásným příkladem toho, že k dobré zábavě nepotřebujete obří balíčky karet, přenádherné figurky nebo kovové komponenty. První 2-3 kola jsou sice o náhodě, ale v pozdějších kolech už víte, co soupeř zahrál a co si tak může dovolit zahrát a začínáte kalkulovat, jaká karta bude proti jeho „jasné“ volbě nejlepší. Přitom se klidně můžete dostat do stavu 3:0 a hru ještě celou prohrát. Stačí, když vás soupeř umně přechytračí.

Recenze Krysí válka •  Albi.cz

Nejnapínavějšími momenty hry jsou jednoznačně remízy. Když zahrajete totožné karty, kolo se odsouvá a přičte se k dobru vítězi dalšího kola. Může se vám však stát, že se takto odloží hned několik kol po sobě a to jsou potom nervy, protože příští vítězství pravděpodobně rozhodne celou hru.

Mnoho variant

Pokud vás snad omrzí tahle základní pětiminutovka vhodná do vlaku, na školní přestávku nebo třeba jako oddych mezi velkými hrami, určitě vás uspokojí sedm možných variant. Tyto varianty zcela mění zajetá pravidla – hráči si například na začátku hry vymění jednu kartu nebo má jeden hráč obě princezny a druhý oba prince nebo jsou karty dokonce rozdány zcela náhodně. Hledáte-li ultra rychlou zábavnou hru do kapsy, která jen tak neomrzí, Krysí války by neměly uniknout vaší pozornosti.

Krysí válka

Typ hry Karetní

Počet hráčů 2

Doporučovaný věk 6+

Jazyk čeština

Doporučená cena 179,- Kč

Vydavatel: Albi

 

Deskovinky #13: Ovládněte hrdiny z Harryho Pottera

Deskovinky #13: Ovládněte hrdiny z Harryho Pottera

Věk obrů: jak bude vypadat svět za sto milionů let?

Věk obrů: jak bude vypadat svět za sto milionů let?

Krysa, která by sežrala kočku

Krysa, která by sežrala kočku

Deskovinky #10: Síla provází Star Wars karty i rok 2017

Deskovinky #10: Síla provází Star Wars karty i rok 2017

 

 

Články odjinud