World of Tanks Blitz oslavuje československé stroje

World of Tanks Blitz oslavuje československé stroje
Sdílej
 
Mezi 370 typy obrněných vozidel, ze kterých si vybírají hráči populární World of Tanks Blitz, vyniká pětice československých tanků. Legendě mezi hrami propadl i rapper Marpo.

 

Schopnosti tanků Škoda T 25, Škoda T 50, Konštrukta T-35/100, TVP VTU Koncept a TVP 50/51 může na celém světě vyzkoušet přes sto milionů hráčů. Tolik jich má na svém mobilu, tabletu nebo počítači staženou hru World of Tanks.

Tanky za humny: Vyjeďte do boje ve válečné bestii!

Tanky za humny: Vyjeďte do boje ve válečné bestii!

Legenda mezi válečnými strategiemi nabízí také tanky, které se nikdy nevyráběly, ale jsou ukázkou schopností československého průmyslu. V prostředí World of Tanks Blitz tak zažívají svoje první skutečné využití. Na jejich podporu přichází hudebník Marpo. Jako první český rapper dokázal zaplnit O2 Arenu, nově se ke hře připojuje jako český velvyslanec tanků a jejich hráč.

Rapper Marpo ve World of Tanks Blitz

Marpo schopnosti československých tanků vyzkouší online. „Je mi ctí představit československé tanky obrovské komunitě, ke které sám patřím,“ říká hudebník. Tím zve hráče ke slavnostnímu představení novinek World of Tanks Blitz v aktualizaci 7.7.

Československé tanky ve hře World of Tanks •  Wargaming.net

Noví hráči, kteří budou chtít vyzkoušet WoT Blitz a třeba se potkat s Marpem ve hře, dostanou po zadání kódu BLITZHUNT4MARPO, bonusy do začátku. Klíč je nutné aktivovat do 6.3.

World of Tanks v Česku

World of Tanks patří k legendám strategických bojových akcí online. Její první verze vyšla v roce 2010 a dodnes je aktualizovaná, herní základ se ale nemění. Týmy patnácti strojů na jedné a patnáct tanků na druhé straně vedou bitvu na předem připraveném prostředí a více než čtyřicítka map nabízí i např. Plzeň. 

Hra World of Tanks patří k nejoblíbenějším válečným strategiím •  Wargaming.net

Silná fanouškovská základna je také důvodem, proč tvůrci hry přidávají tanky československé výroby a mapy z československé historie. Akce s rapperem Marpo má podpořit oblíbenost hry, kterou si v České republice stáhlo už 1,5 milion hráčů.

Česká stopa ve WoT

A jaké jsou nabízené československé stroje? Tank Škoda T 25 měl být v době druhé světové války následovníkem předchozí řady středních a dobře mobilních strojů, ale jako projekt zůstal jen na papíře s odůvodněním, že je zastaralý. Německo totiž už v té době testovalo nové Pantery a ve výrobě jim dali přednost. 

Podobného osudu se dostalo i škodovácké T 50, Konštrukta T-35, VP VTU Koncept a TVP 50/51 s tím rozdílem, že o jejich konci rozhodli po válce komunisté. Původně se mělo jednat o novou výzbroj poválečné československé armády, která by nahradila zahraniční vozidla, ale program byl zastavený.

U některých vznikly makety, u jiných jen podrobné studie. Komunisté nakonec v 50. letech 20. století rozhodli o tom, že namísto domácí produkce budeme vyrábět tanky podle sovětských návrhů. World of Tanks je tak možná prvním místem, kde tyto unikátní vozy vyrazily do boje.

První československý tank: Když do války, tak Kolohousenkou!

První československý tank: Když do války, tak Kolohousenkou!

Tank T-34: Legenda druhé světové války

Tank T-34: Legenda druhé světové války

Vzhůru do strašidelných hlubin v ponorkách ve World of Warships

Vzhůru do strašidelných hlubin v ponorkách ve World of Warships

 

Články odjinud