Tanky za humny: Vyjeďte do boje ve válečné bestii!

Tanky za humny: Vyjeďte do boje ve válečné bestii!
Sdílej
 
Řídit skutečný tank se podaří málokomu. Ve World of Tanks ale může být tankistou každý!

 

 

 

 

World of Tanks je celosvětový fenomén. Multiplayerovou počítačovou hru hraje přes šedesát milionů lidí a dokonce se zapsala do Guinnessovy knihy rekordů s téměř dvěma stovkami tisíc souběžně hrajících lidí. Důvodů tak velkého úspěchu je víc, podstatné však je, že hra je k dispozici zdarma, nabízí pochopitelná pravidla a jednoduché ovládání. Peníze do ní pak investujete nákupem lepších tanků a vybavení – ale jen tehdy, když chcete. Ať už hrajete zdarma, nebo si vybavení dokupujete, získáváte pocit, že jste tankistou uprostřed nelítostné války.

S tankem na fotbal

Běloruské společnosti Wargaming se zkrátka s World of Tanks podařilo narazit na zlatou žílu a rozpoutala globální šílenství, které bylo vidět i během fotbalového mistrovství světa. Pro něj připravili vývojáři speciální fotbalovou verzi své hry, kde do míče namísto lidí kopou tanky. Obrněné mašiny se ve hře na PC a Xbox 360 nezastavují. Jejich pásy drtí zem ve speciální tabletové variantě World of Tanks Blitz a také s nimi můžete vyjet na stůl prostřednictvím karetní World of Tanks: Rush, o které píšeme v infoboxíku.

Nejde jen o tanky. Věděli jste, že kromě své vlajkové hry vyvíjí Wargaming i další válečné tituly? V letadlech se prolétnete ve World of Warplanes a kapitánem ozbrojené lodě se stanete ve World of Warships. Všechny hry mají kromě autorského studia stejný cíl, a to nechat hráče, aby si užili zjednodušenou variantu války ve všech armádních strojích.

World of Tanks Blitz oslavuje československé stroje

World of Tanks Blitz oslavuje československé stroje

Na bojové frontě není klid

Je libo v tanku bojovat za Němce, Francouze, Spojené státy, Brity, Číňany, Japonce anebo Sověty? Ať už si zvolíte jakoukoliv stranu, čekají na vás desítky tanků, ze kterých si postavíte svojí stáj, a jejichž vlastnosti budete testovat na bojištích proti ostatním hráčům. Tady se otevírají dveře k širokým strategickým možnostem. Kdo chce být rychlý a střílet po nepříteli ze všech stran, ten si vybere třeba americký M22 Locust. Oproti tomu obrněný kolos německé výroby PaK 43 Jagdtiger nedokáže tak rychle manévrovat, ale o to silnější jsou jeho střely.

Střílejte jako mistři

S tím, jak se hra rozšířila po celém světě, začaly vznikat specializované týmy hráčů. Do bitvy jezdí společně a mají pečlivě vymyšlenou strategii, která jim pomáhá vyhrát nad dalšími elitáři. V České republice je to třeba Czech Tanks Masters anebo Czechoslovak Armored Force. Proč vlastně do takového klanu vstupovat? Pakliže budete fakt dobří a sehraní s ostatními, můžete vyhrát na jedné z oficiálních akcí, kde se rozdělují stovky tisíc euro! Jenže pozor. Kromě času a vůle musíte také pravidelně trénovat. Vítězství totiž není snadné a stejně jako při závodním sportování se musíte pořádně snažit. Jestli vám to za to nestojí, tak nezoufejte. World of Tanks je tu pro všechny a zábava je to fakt pancéřovaná!

 

 

World of Tanks: Projeďte se v tanku ukrajinským Charkovem!

World of Tanks: Projeďte se v tanku ukrajinským Charkovem!

Hraj FIFA World online: Kdy jindy, než teď?

Hraj FIFA World online: Kdy jindy, než teď?

Lepší než Hobit! The Elder Scrolls Online

Lepší než Hobit! The Elder Scrolls Online

Klíčová slova:
hry, hra, Hry pro PC na Heureka.cz
 

Články odjinud