Bezpečnost především

Bezpečnost především
Sdílej
 
Na přechodu má sice chodec vždy přednost před autem, některým řidičům to ale prostě nevysvětlíte. Při dopravní nehodě je ale už pozdě začít přemýšlet o tom, jestli seděl za volantem řidič, který nezná předpisy, nebo bezohledný pirát silnic.

V jedné kanadské škole se teď ale rozhodli bojovat proti nezodpovědným řidičům docela originálním způsobem. Na ulici, po níž často chodí děti do školy, totiž nechali nakreslit 3D obrázek hrající si holčičky. Chodcům může při detailním pohledu připadat jako trochu divný mazanec, řidiči to ale uvidí úplně jinak a nejspíš se nenajde nikdo, kdo by nepřibrzdil, když by viděl, že si na silnici před ním hází dítě míčem.

Otázka je, jestli obrázek k něčemu bude, až si na něj řidiči zvyknou. Dalším možný problémem je také to, že řidiči mohou při prudkém brzdění kvůli "falešnému dítěti" způsobit skutečnou dopravní nehodu. Teprve čas tedy ukáže, zda je tenhle 3D obrázek možností, jak umravnit řidiče na silnicích, nebo jen experimentem, který nebude mít na bezpečnost žádný vliv.

Klíčová slova:
auto, rychlost, dite, přechod
 

Články odjinud