Záhadná Austrálie: Odhalili Češi tajemství prokleté hory? (FILM)

Záhadná Austrálie: Odhalili Češi tajemství prokleté hory? (FILM)
Sdílej
 
Daleký jižní kontinent si většina z nás spojuje s městem Sydney, rozesmátými surfaři, hopsajícími klokany a bumerangem - důmyslnou zbrani domorodých Aborginiů. Austrálie je však také obestřena několika neobjasněnými tajemstvími. V druhém díle našeho seriálu se s českými cestovateli vydáme právě k protinožcům.

Terénní auto Nissan projíždí pod vzrostlými stromy. Výprava Ivana Mackerleho, jedoucí v tomto voze, záhy přejíždí brod přes řeku Nichol Crekk. O chvíli později se na cestě poblíž nich objevuje jakési zvíře, podobné podivnému psu. "Zastav, co když je to vakovlk," křičí Mackerle na řidiče - Jiřího Skupiena. Další člen výpravy bere do ruky videokameru a otáčí ji objektivem ke zvířeti.

Zatímco podivný tvor běžel stále blíž k autu, řidič raději vypnul motor, aby ho nevyplašil. "Zastavil se asi dvacet metrů od nás. Chvíli nás pozoroval a pak bleskem zmizel v křoví. Z boku jsme ho viděli asi jen dvě sekundy," vzpomínal na tehdejší zážitek Ivan Mackerle.

Naši dobrodruzi se nikdy neshodli, zda měl tento živočich na srsti příčné pruhy. Tedy znaky typické pro vakovlka. Podle názorů některých členů expedice se totiž mohlo jednat právě o tohoto vačnatce, jehož poslední známý exemplář uhynul 7. září 1936 v hobartské ZOO.

Přes tento fakt jsou až dodnes z mnoha částí Austrálie hlášena pozorování podobného živočicha, který jako by vypadl z oka právě vakovlkovi. Žijí tato zvířata v zapomenutých končinách Austrálie až dodnes?

Nejen na tuto otázku se snažili čeští dobrodruzi nalézt v zemi protinožců odpověď - vždyť tajemných tvorů zde má žít mnohem víc! Patří mezi ně prý také takzvaný yowie - podivná bytost připomínající opici a šířící kolem sebe nevábný zápach.

Česká výprava se také vydala k hoře Black Mountain, která je místními domorodci opředena mnoha strašidelnými legendami. Aborginiové si vyprávějí o tajemných bytostech, jež prý přebývají uvnitř kopce, a jakémsi pradávném prokletí, které postihne ty, kteří se odváží jít až k němu. Jde pouze o pohádky?

Avšak skutečností je, že se uvnitř tohoto kopce (vytvořeného z velkých balvanů) nacházejí neprozkoumané chodby. A v jeho okolí se navíc opravdu ztratilo několik lidí! Zabloudili v podzemním labyrintu hory, kde poté zemřeli?

A co ona tajemná zvířata, žijící v australské divočině? Více se o všech těchto záhadách dozvíte v následujícím filmu nebo na webu: www.mackerle.cz.

Video se připravuje ...

Tajemná Austrálie • Zdroj: Ivan Mackerle

Klíčová slova:
australie
 

Články odjinud