Nový cukrový meloun

Nový cukrový meloun
Sdílej
 
Melouny určitě znáte a také je máte rádi. Pokud vám chutnají i ty žluté neboli cukrové, jistě vás napadlo, proč jsou v našich obchodech o tolik horší než třeba na dovolené v Itálii nebo Chorvatsku.

Je to tím, že cukrový meloun je správně zralý jen velice krátce a pak se začne kazit. "Supermarketové melouny" proto bývají buď nezralé, nebo už trochu zkažené. Jak tento problém odstranit?

V Mexiku se skupině vědců podařilo změnit geny melounu a vypěstovat novou odrůdu. Jejich výpěstek zůstává čerstvý po dobu 45 dnů. Metoda prý bude úspěšná i u dalšího ovoce, které se špatně přepravuje a rychle kazí: třeba papája nebo jahody.

Do Evropy se však tato technologie asi hned tak nerozšíří, geneticky upravené potraviny zatím odmítáme. Bojíme se, že škodí.

Pro voko: Smrtící krása

Pro voko: Smrtící krása

Poznají zvířata, že se blíží zemětřesení?

Poznají zvířata, že se blíží zemětřesení?

Klíčová slova:
meloun
 

Články odjinud