DreamCatcher: koncert za mořem

DreamCatcher: koncert za mořem
Sdílej
 
Členové dětského pěveckého sboru byli velmi blízko vystoupení na mezinárodním festivalu v Kanadě. Jejich velký sen se však málem nevyplnil...

Sbor Viva la bella působí v jihočeských Slavonicích již od roku 1985. Má 33 členů, které před časem ohromila nabídka zazpívat na festivalu v Kanadě. Už jen pozvánka byla bez pochyby obrovským úspěchem, vždyť účastníky festivalu vybírala speciální komise mezi sbory z celého světa!

Náklady se na neštěstí brzy ukázaly moc vysoké. Na letenky a ubytování si sbor našetřit ještě dokázal, nezbyly však už peníze na víza do Kanady, tedy povolení ke vstupu do země. Vízum pro jednoho člena vyjde na 2 000 korun. Snadno si spočítáme, že celý sbor by zaplatil 66 000 korun, a to už je pořádná pálka. DreamTeam se rozhodl pomoci - byla by přece škoda zahodit takovou příležitost po letech těžké dřiny na zkouškách.

Stejně jako u ostatních snů bylo nutné přiložit ruce k dílu a peníze si zčásti odpracovat. I tak všeobecně nepopulární činnost, jakou práce je, zvládli sboristé s grácií. Uspořádali osm dvouhodinových koncertů, vytvořili program dětského dne ve Slavonicích, uklízeli koňské stáje v nedalekých Plačovicích a organizátor snu Vojtěch Trčka přednášel o svých zážitcích z cest na kole do Rumunska a prováděl v místním kostele.

Vše tedy dopadlo nakonec dobře. Víza se sehnat podařilo a Viva la bella odletěli směrem Vancouver na svůj životní koncert.

Co je to DreamCatcher?

Každý z nás má nějaký sen - hrát v kapele, podívat se do Amazonie nebo třeba stát se profesionálním fotografem. K jeho splnění ale často chybějí peníze. Projekt DreamCatcher proto nabízí mladým lidem finanční pomoc. Nic samozřejmě není úplně zadarmo, a tak je třeba si část snu odpracovat formou pomoci lidem nebo místu ve vašem okolí. Více na dreamcatcher.cz.

Podívejte se, kde řádil nejslavnější český upír!

Podívejte se, kde řádil nejslavnější český upír!

Punk znamená nesouhlasit

Punk znamená nesouhlasit

Klíčová slova:
dreamcatcher
 

Články odjinud