DreamCatcher: Koňská síla

DreamCatcher: Koňská síla
Sdílej
 
Koně patří ke člověku dlouhá tisíciletí. Už od pradávna sloužili v dopravě, zemědělství nebo vojenství. Proč je ale nevyužít jako pomocníky při práci s postiženými dětmi?

Na Kylarově statku nedaleko Náchoda chovají devět koní. To není rozhodně málo, na druhé straně ale samotný kůň je vám na draka. O tom se přesvědčily i polské jezdecké divize, když za Druhé světové války marně odolávaly náporu tankových divizí fašistického Německa. Pro tentokrát naštěstí nechyběla těžká vojenská technika, ale jen jezdecké vybavení.

Nekonečně dlouhý seznam potřebných věcí samozřejmě nebude sloužit pouze majitelům Kylarova statku a jejich hostům. Čtveřice autorek snu se chce věnovat hiporehabilitaci - využít tedy jízdu na koni pro pomoc zdravotně znevýhodněným dětem - a počítají i s projížďkami pro veřejnost.

Přestože dobročinná práce s postiženými dětmi by byla sama o sobě úžasná protiváha šedesáti tisícům, které DreamCatcher na výbavu pro koně obětoval, připravila čtveřice dívek také vystoupení pro děti v mateřské školce, venčila pejsky a zapojila se do oprav statku.

Holky se zhostily prací opravdu na jedničku. A to včetně bílení kravína, které rozhodně nepatří k typicky dívčím pracím. Radost při přebírání jezdeckého vybavení tak byla skutečně zasloužená!

Punk znamená nesouhlasit

Punk znamená nesouhlasit

Cesta kolem světa: New York

Cesta kolem světa: New York

Klíčová slova:
dreamcatcher
 

Články odjinud