Batman žije! Netopýří muž na jevišti

Batman žije! Netopýří muž na jevišti
Sdílej
 
V únoru přijede do pražské O2 Arény Temný rytíř ve svém ultranovém Batmobilu, aby ukázal svým protivníkům, zač je toho netopýr.

 

Poprvé v historii tak můžete sledovat příběh Batmana a jeho společníka Robina v živém vystoupení na vlastní oči. Ne, nebojte se. Batman live není žádný uvřískaný muzikál, balet ani divadlo.

I když... Je to vlastně tohle všechno dohromady. Nebo lépe řečeno – je to jen to nejlepší z dosud vyjmenovaných forem v jednom. A když si k tomu přimyslíte akrobatické kousky, pyrotechniku, gigantickou LED obrazovku, scénické iluze, speciální efekty, technické vymoženosti a bojová umění, tak to prostě nemůže být špatná podívaná. Zvlášť když jde o neohroženého superhrdinu, jakým je Batman!

Příběh začíná

Jen pro pořádek: Batman, tedy milionář Bruce Wayne, přišel o své rodiče ještě jako kluk. Dost podobně na tom je i Dick Grayson. Že vám tohle jméno nic neříká? Dobrá, ale určitě budete znát tohohle chlapíka pod pseudonymem Robin. Ano, přesně ten Robin, který pomáhá Batmanovi v boji se zločinem. Než to ale tihle dva dali dohromady, inspiroval se Dick právě tajemným hrdinou Batmanem, aniž by znal jeho pravou totožnost, a rozhodl se potírat zlo na vlastní pěst.

 

Gotham v ohrožení

Notnou dobu trvá, než Bruce Wayne začne Robinovi důvěřovat natolik, aby mu odhalil své netopýří tajemství. Město Gotham se mezitím otřásá v základech, ale ne vlivem zemětřesení. Batman brzy pochopí, že pohromu, které bude muset čelit, sám neodvrátí. Přizve si tedy na pomoc Robina a rozhodně se sluší dodat, že by se neobešel ani bez neúplatného komisaře Gordona a věrného komorníka Alfréda. Stojí proti němu totiž celý zástup jeho úhlavních zločineckých nepřátel. Joker, Tučňák, Kočičí žena, Hádankář, Dvě tváře, Harley Quinnová a Poison Ivy. Ti všichni spojí své síly, aby jednou provždy skoncovali s Batmanem a zmocnili se tak Gothamu.

Kam všude se podíváte?

V představení BATMAN LIVE nechybí lokace jako sídlo Waynů, Batmanova jeskyně, pohled na celé město Gotham, Arkhamský blázinec, Halyho cirkus nebo The Iceberg Longue (Tučňákův noční klub). Každé prostředí má svoji nezaměnitelnou a nezapomenutelnou atmosféru, při které vám bude připadat, jako byste tam byli. A vy tam opravdu jste, což je na tom to nejlepší! Stačí jen vyskočit ze sedadla a proběhnout se třeba po Arkhamu. Jen pozor, ať vás nechytí Joker. Nebo spíš pořadatel.

Něco o tvůrcích

Co by to bylo za show bez scénáře? Toho se ujal Allan Heinberg, ostřílený komiksový scénárista, který se kromě Batmana věnuje i Supermanovi a dokonce nastartoval sérii Young Avengers.

Anthony Van Laast vdechl jakožto umělecký ředitel celému projektu duši. I díky němu se Batman live drží původní komiksové předlohy. Za zmínku stojí, že tenhle pán spolupracoval na filmu Harry Potter: Relikvie smrti. Obří kus práce na BATMAN LIVE odvel také hudební skladatel a dirigent James Seymour Brett, který spolupracoval například na hudbě k filmům Transformers či X-men. O kaskadérské a akrobatické kousky se postaralo The Circus Space - největší britské středisko cirkusového umění. Takže pokud Batman patří k vašim oblíbeným hrdinům, na nic nečekejte a upalujte pro vstupenky, jako byste měli Jokera v zádech.

 

Nový Spider-Man je tady. Podívejte se na českou upoutávku

Nový Spider-Man je tady. Podívejte se na českou upoutávku

Recenze: Star Wars jsou zpět, ale to takzvané 3D je úplně zbytečné

Recenze: Star Wars jsou zpět, ale to takzvané 3D je úplně zbytečné

Speciální jednotka G. I. Joe chce Odvetu

Speciální jednotka G. I. Joe chce Odvetu

Klíčová slova:
Batman, akce, show, batman live
 

Články odjinud