Top Gear: Cvoklá jízda, exploze min i rychlý a zběsilý závodník Mr. Bean

Top Gear: Cvoklá jízda, exploze min i rychlý a zběsilý závodník Mr. Bean
Sdílej
 
Top Gear je jediný automobilistický pořad na světě, který skvěle zabaví i lidi, kteří o autech moc neví. A ty, kteří mají auta rádi, zase potěší osobním pohledem bez příkras. Ústřední trojka Jeremy Clarskon, Richard Hammond a James May je dostatečně šílená na to, aby se vydali na Severní pól, přejeli Botswanu a nebo na motorkách Vietnam.

 

Prima Cool právě pouští šestnáctou, podle mnohých nejpovedenější a nejšílenější řadu a brzy po ní by měla následovat sedmnáctá. A jelikož Abíčko ví, o co půjde, může o téhle cvoklé jízdě něco prozradit. Mimochodem do rozjetého vlaku té šestnácté můžeš ještě naskočit, na odvysílání čeká test aut pro albánskou mafii, výroba sněžného pluhu s plamenometem a závod s Bohem.

V sedmnácté sérii je kupříkladu fakt velké zahájení. Hammond představí jihoafrické obrněné monstrum Marauder, vedle kterého vypadá Hummer jako Brouk. Auto má vydržet i výbuch miny, což Top Gear samozřejmě vyzkouší.

Milovníci Formule 1 se nadchnou ve chvíli, kdy si každý moderátor vybere jeden ostrý hatchback a za pomoci hvězd F1 jako je třeba Bernie Ecclestone si zazávodí na okruhu v Monaku. V jiném dílu se zase objeví Sebastion Vettel, který jede na čas okruh Top Gearu. Mimo to ukáže, že je to chytrý sympaťák.

 

 

Nejlepší z celé série je díl čtvrtý, v němž se objeví komik Rowan Atkinson. Málokdo o něm ví, že i závodí, takže v klasické jízdě v „autě za rozumnou cenu“ předvede své schopnosti a dokáže, že umí nejen rozesmát půlku světa. A Top Gear se rozhodne vyrobit vlak z aut a karavanů. Což se jim povede a na britské železnici se s ním pokusí přepravit několik lidí.

Dojde ale i na klasické boření, ničení a devastování, což ukáže demolice několika domů s pomocí vyřazených armádních vozidel, kdy TG soupeří s profesionálními demoličními experty. Nu a během toho všeho se otestuje velké množství špičkových aut, třeba i Lamborghini Aventador.

A to není všechno! Na začátku osmnácté řady se podíváme na závod napříč Indií...

 

Život na hraně: Motorkář vyjel až na vrcholky hor

Život na hraně: Motorkář vyjel až na vrcholky hor

Drift je zisk. Policejní auto se prohání s motorkami o závod

Drift je zisk. Policejní auto se prohání s motorkami o závod

Recenze: Hackeři a Malý bratr nevěří nikomu nad 20

Recenze: Hackeři a Malý bratr nevěří nikomu nad 20

Klíčová slova:
auto, top gear, mr. bean, 17. serie
 

Články odjinud