7 věcí, kterými tě dostane nová přenosná herní konzole PlayStation Vita

7 věcí, kterými tě dostane nová přenosná herní konzole PlayStation Vita
Sdílej
 
Už 22. února se na náš trh dostane zbrusu nový a pořádně nadupaný handheld PlayStation Vita od Sony. Zatímco jeho konkurent z Nintenda, 3DS vsadil na třetí rozměr, Vita se rozhodla jít jinou cestou. Tady je 7 věcí, které tě mají přesvědčit, aby jí dal šanci i přes ne zrovna malou cenu, která v případě 3G modelu vyjde až k 7 tisícům.

 

1. Dotyková obrazovka

Na ní už jsme si zvykli u chytrých telefonů, ale tohle jsi ještě neviděl. OLED display s úhlopříčkou 13 cm je ostrý, skvěle vypadá a hlavně se s jeho pomocí dají ovládat hry i třeba přehrávání filmů.

 

2. Dva analogové joypady

Jestli jsi měl PSP, určitě ti v některých hrách vadilo, že se hra prostě jedním analogem špatně ovládá. To teď končí, protože mladší brácha, Vita, bude mít konečně dva joypady a tak se zase víc přiblíží velkým konzolím.

3. Dotykové touchpady

Tohle je naprostá bomba. Jako kdyby nestačilo, že je dotyková obrazovka, na zadní straně handheldu je další dotyková plocha, pomocí níž jde hry ovládat. Vzniká tak spousta možností a hlavně už si nebudeš lámat palce.

 

4. Pořád na internetu

Vita přijde ve dvou variantách. Jedna bude mít „jen“ WiFi, pomocí něhož se připojíš na internet, ta druhá zabudovaný 3G modul, který pracuje se sítěmi mobilních operátorů, takže se Vita k internetu připojí skoro kdekoliv.

5. Aplikace všude sebou

Pokud jsi rád na Facebooku, Twitteru nebo FourSqare, Vita ti asi skvěle poslouží. Budeou v ní totiž aplikace na všechny tyto sítě i další. Navíc budeš moct nejen sdělovat kamarádům co děláš, ale klidně se chlubit tím, cos zrovna dělal ve hře.

 

6. Kamera

V přístroji najdeš i kameru, která bude moci nejen nahrávat a fotografovat, ale hlavně ji budou využívat některé hry. Ty pak do toho, co vidí kamera přidají vlastní obrázky a vznikne tak upravaná takzvaná „augmentovaná realita“.

7. Hry

A to je to nejdůležitější. Velké firmy se na PS Vita připravily a vydají s ním spoustu skvěle vypadajících her. Ty navíc budou využívat všechny dotykové možnosti téhle hračky a nebo spíš počítače do kapsy.  Uncharted: Golden Abyss, LittleBigPlanet, Call of Duty, to je jen část z velkého množství fakt dobře vypadajících kousků.

 

Hraj Star Wars online jako Jedi, Sith, vesmírný pašerák nebo lovec lidí

Hraj Star Wars online jako Jedi, Sith, vesmírný pašerák nebo lovec lidí

10 nejlepších her roku 2011: Musíte je znát a hrát

10 nejlepších her roku 2011: Musíte je znát a hrát

Klíčová slova:
ps vita, vychytavky, handheld
 

Články odjinud