Opravdoví Muži v černém: Existují a pronásledují svědky UFO?

Opravdoví Muži v černém: Existují a pronásledují svědky UFO?
Sdílej
 
Třetí pokračování Mužů v černém právě vstupuje do kin. Víte ale, že filmy se inspirovali skutečnými Muži v černém? Nebo aspoň zvěstmi o nich...

 

Pro Rexe Heflina to měl být běžný pracovní den. Muž pracující jako technik údržby silnic v americké Santa Anně projížděl 3. srpna 1965 nedaleko vojenského letiště El Toro. Jenže tentokrát se stalo něco nečekaného! Nad silnicí se objevily neznámé létající objekty diskovitého tvaru, které Heflin následně i vyfotografoval.

Heflinovy fotografie UFO se záhy staly jedním z nejvíce oceňovaných důkazů, svědčících podle některých badateků o přítomnosti mimozemšťanů na Zemi. Otázku jejich původu nechme protentokrát stranou, ale na Heflinových snímcích z Kalifornie je vskutku vidět cosi podivného. Mohlo právě tohle způsobit další záhadnou událost?

Návštěva z neznáma

Za několik dní Heflina doma navštívili dva podivní muži v dobře padnoucích černých oblecích. Suše mu sdělili, že jsou ze štábu americké protivzdušné obrany a přikázali mu, aby jim přinesl všechny fotky, zachycují tajemná létající tělesa. Poté snímky zabavili a odnesli pryč.

Inženýr měl však schované ještě jejich kopie, které po dvou letech poslal na Coloradskou univerzitu. A muži v černém přišli zas...

Tentokrát si již nebrali servítky a Heflina měli podrobit dlouhému výslechu. Během něho se ho ptali co ví o UFO i souvisejících jevech, například o Bermudskému trojuhelníku (oblast u Floridy, kde se záhadně ztrácejí lodě a letadla). Podobná zvědavost je údajně pro muže v černém typická.

 

Muži v černém: 10 věcí, na které už jste zapomněli

Muži v černém: 10 věcí, na které už jste zapomněli

Mlč, nebo zemřeš!

Heflina prý zarazilo, že během podivné návštěvy praskal jeho rádiový přijímač, jakoby byl něčím rušen. Mohlo to být snad záhadnou technikou mužů v černém? Ještě více se pak Heflin prý podivil, když po odjezdu tajemných mužů zavolal do štábu protivzdušné obrany. Tam prý o agentech v černém nikdo nic nevěděl. Odkud ale tedy přišli?

Podobně neobvyklý zážitek mělo prožít mnoho dalších svědků UFO i badatelů, zajímajících se o tento fenomén. Muži v černém se jich měli mnohokrát podrobně vyptávat co ví o tajemných jevech, a vyhrožovat jim, aby o nich mlčeli, jinak prý budou zlikvidováni. Své výhružky však prý téměř nikdy nesplnili.

Létající disky nad Mexikem

Jedním z nejlépe zdokumentovaných je podivný příběh mexického pilota  Antonia de los Santos Montiela. Tento muž se v březnu 1974 setkal s neidentifikovatelnými létajícími tělesy nad městem Mexico City.

K Montielovu sportovnímu letadlu Piper Aztec se tehdy údajně přiblížily tři tajemné létající objekty.  Jedno UFO se mělo dokonce s  letounem ve vzduchu srazit, a jeho pilot proto jen horko těžko přistál na letišti.

Přestože předchozí historka vypadá na první pohled nevěrohodně, pozorování tří neznámých letících objektů u Mexičanova letadla záhy potvrdili i někteří pracovníci řídící věže, kteří měli tajemné letící objekty spatřit na obrazovkách radaru.

Pronásledování v ulicích

Celý případ se proto stal v Mexiku senzací a Montiela pozval do svého televizního pořadu známý moderátor Pedro Ferriz de Con. Už při cestě do televizního studia si prý pilot uvědomil, že se děje něco divného. Celou cestu ho měla sledovat černá limuzína Ford Galaxy a stejné auto jelo i před ním.

Než se letec stačil vzpamatovat, vytlačili šoféři automobilů jeho vůz na okraj silnice. Záhy z něj vystoupili vysocí muži v dokonale vyžehlených černých oblecích, kravatách a kloboucích. 


Průvodce mimozemskými rasami: Kdo je kdo?

Průvodce mimozemskými rasami: Kdo je kdo?

A další Men in Black

Agresoři přišli ke dvěřím Montielova vozu, a jeden z nich výhružně pronesl: „Jestli je ti tvůj život a život tvých blízkých milý, raději bys o tom zážitku neměl s nikým mluvit.“ Potom nasedli do vozů a odjeli pryč. Vyděšený Mexičan zůstal chvíli sedět, pak obrátil své auto a odjel domů.

O dva dny později však Pedro Ferriz přesvědčil pilota, že se mu nemůže nic stát. Montiel proto v jeho televizním pořadu nakonec vystoupil a měl se později setkat s americkým expertem na problematiku UFO Josefem Allenem Hynkem. Ale při cestě za ním se prý znovu narazil na jednoho z Men in Black!

„Už jednou jsme Tě varovali, abys o svém zážitku s nikým nemluvil, Vypadni odsud a víckrát se sem nevracej!“ řekl mu varovně tajemný muž....Montiel se později již s MIB nesetkal. Tolik štěstí však již prý neměli další svědci, kteří měli také zahlédnout UFO.

Odkud přicházejí?

Jako Muži v černém se obecně mají nazývat zvláštní agenti oblečení v černých oblecích a jezdící v luxusních vozech stejné barvy. Men in Black neboli MIB se se údajně objevují od 40. let minulého století v USA, Mexiku, Velké Británii, Španělsku, Itálii, Německu a Rakousku, výjimečně i v dalších zemích.

Tajemní muži se údajně vyznačují jistou neohrabaností a zvláštními znaky. Jejich kůže je prý nezvykle bledá až bílá, jejich černá saka, kalhoty i kravaty pak nepřirozeně čisté. Chodí prý podivně strojovým způsobem, jakoby snad ani nebyli lidé a přicházejí neznámo odkud. Občas prý narazí do překážky v cestě, a podle některých lidí jim mají dokonce světélkovat oči.

Vládní agenti nebo ufoni?

Nejzvláštnější ale je, že se mají nenadále objevovat i mizet, a svědkové jejich „řádění“ mají prý při setkání s nimi pocit, jakoby byli pod působením hypnózy. Údajní MIB se možná snaží svědky hypnoticky ovlivnit, což se objevuje i v americké filmové sérii. Divné je, že muži v černém se údajně často podivují nad zcela běžnými věcmi, například svitem žárovky.

O koho může jít? Podle některých domněnek o agenty tajných služeb – například známé špionážní CIA, nebo dokonce zcela jiné tajné organizace nezávislé na žádné vládě. Jenže proč by se v tom případě chovali tak podivně? Podle fantastičtějších hypotéz se prý jedná o přestrojené mimozemšťany, návštěvníky z budoucnosti, nebo dokonce roboty.

Jiná a mnohem reálnější teorie hovoří o tom, že v případě MIB splynulo několik skutečných záhadných případů s fikcí a vznikla tak novodobá legenda. Někteří míní, že Men in Black jsou pouhým výmyslem. Odhalíme někdy jejich temné tajemství?

 

Návštěvy z vesmíru: Létají k nám ufoni?

Návštěvy z vesmíru: Létají k nám ufoni?

Jak vypadají Marťani? Hledání života na rudé planetě

Jak vypadají Marťani? Hledání života na rudé planetě

Tajemné fotky z Venuše: Zachycují mimozemský život?

Tajemné fotky z Venuše: Zachycují mimozemský život?

 

Články odjinud