Muži v černém: 10 věcí, na které už jste zapomněli

Muži v černém: 10 věcí, na které už jste zapomněli
Sdílej
 
Druhý díl sci-fi komedie Muži v černém měl premiéru před deseti lety. První dokonce před patnácti! Trojka míří do kin TEĎ! Víte, co už nevíte?

 


1. Název Muži v černém odkazuje ke konspiračním teoriím o vládních agentech, kteří jsou namočení ve všemožných spiknutích, od mimozemšťanů po experimentování s černou magií. Jsou vždy oblečeni v černém a zajistí, že veřejnost se nedozví pravdu.

2. Agent J v podání Willa Smithe se původně jmenoval James Darrell Edwards III a sloužil jako detektiv. Jenže se přimotal k honičce s mimozemšťanem a jelikož si vedl dobře, místo vymazání paměti ho Agent K naverboval.

 

 

 

 

3. Muži v černém jsou agenti bez identity. Nejen, že se musí vzdát svého jména, ale přijdou i (bolestivým způsobem) o otisky prstů a veškeré úřední záznamy. A když už se rozhodnou jít do výslužby, čeká je vymazání paměti. Což se stalo K v prvním dílu.

4. Za filmem stojí, nepřekvapivě, stejnojmenný komiks z 90. let, kde se objevili ti samí agenti (plus jeden, který se jmenuje Zed). Předloha se dočkala kromě filmových, také i jednoho seriálového zpracování.

5. Agenti agentury skutečně zaručují, že se veřejnost nikdy nedozví pravdu o tom, že žijí obklopeni mimozemšťany. Slouží jim k tomu stříbrná technologická hračka jménem neuralizér, která všem vymaže krátkodobou paměť, když je potřeba.

 

 

 



6. V prvním dílu čelili J a K nebezpečnému broukovi z vesmíru. Ten na sebe dokázal brát kůži lidí, které sežral. Na Zemi hledal takovou malou kuličku, ve skutečnosti to ale byla maskovaná miniaturní Galaxie. Důvod? Snaha vyvolat válku. Jiní mimozemšťané proto chtěli raději zničit celou Zemi.

7. Na konci jedničky, po záchraně Země, vidíme mimozemšťany, kteří si hrají kuličky s galaxiemi... včetně té naší. Nakonec všechny seberou a dají do pytlíku. Všechno je jen otázka úhlu pohledu a měřítka.

8. V druhém dílu je potřeba vrátit paměť agentovi K (momentálně pracuje jako pošťák), protože se objevila nová hrozba a souvisí s jeho minulostí. Na Zemi totiž přišla drsná královna Serleena, která umí měnit podobu a hledá Světlo Zarthy.

 

 

 

 



9. Když už nešlo utajit souboj se Serleenou, který proběhl skrz newyorské metro a doprovázela ho sekvence explozí, použili Muži v černém Sochu svobody jako obří neuralizér a vymazali paměť celému městu.

10. S třetím dílem se Muži v černém po dlouhé době vrací. Z mladičkého J už je protřelý agent a K je pořád stejně nabručený chlapík, který si stěžuje na stáří. Tedy alespoň v téhle časové rovině, protože tentokrát se musí J vrátit zpátky v čase, najít mladší já agenta J a… no, v sázce je toho opět mnoho!

Muži v černém 3 jsou v kinech od 31. května.

 

 

Nad říší divů se snáší Temné stíny a Johnny Depp je upír

Nad říší divů se snáší Temné stíny a Johnny Depp je upír

Recenze: Avengers jsou superzábavní

Recenze: Avengers jsou superzábavní

G. I. Joe: 8 nových skvělých plakátů

G. I. Joe: 8 nových skvělých plakátů

 

Články odjinud