Hrdinové z hračkářství

Hrdinové z hračkářství
Sdílej
 
Hračky podle filmů jsou dávno běžnou, osvědčenou a hodně výdělečnou praxí. Ale to nestačí! Pozor, Hollywood definitivně ovládly filmy podle hraček.

Byla to jenom otázka času. Když před více než třiceti lety začaly hračky inspirované ságou Star Wars vydělávat více peněz než filmy samotné, obchody zaplavily nejrůznější figurky, plyšáci nebo deskové hry. Situace se s každým novým trhákem opakuje a na téma Spider-
-Mana nebo Harryho Pottera už se dá dneska sehnat prakticky cokoliv od sochy v životní velikosti po záchodové prkýnko. A někdy to funguje naopak.

D7? Voda… A1? Zásah!

Do kin právě vplouvá Bitevní loď. Velkolepý sci-fi spektákl inspirovala desková verze hry na lodě. Její levnější partyzánskou variantu na kusu čtverečkovaného papíru všichni dobře známe zpod školních lavic. Že odhadnete dopředu, o čem film bude? Ne tak rychle! Hru prodává stejná firma, která má na starosti i Transformers, a z Bitevní lodě chce udělat podobně úspěšnou filmovou sérii. Odvážné námořnictvo proto bojuje s technicky vysoce vyspělými mimozemšťany v hypermoderních robotických oblecích. Vypadá to hodně povědomě.

 

 

Jak nás vidí emzáci

Mezinárodní flotila bitevních lodí se v havajských námořních vodách poblíž Pearl Harboru střetne s vetřelci z vesmíru. Ti přišli na naši planetu, aby si v oceánu vybudovali nový energetický zdroj. Režisér Peter Berg (Hancock, Vítejte v džungli) se rozhodl příběh ukázat z lidského i mimozemského úhlu pohledu, abychom při sledování filmu pořád viděli, kde se čí loď zrovna nachází. Skoro jako bychom koukali hráčům přes rameno. Scenáristům radili vědci, ale megalomanské akční scény a gigantické výbuchy jsou absolutní jistotou. Kdo by řekl, že tohle všechno se dá vytáhnout ze hry vymyšlené už na přelomu 19. a 20. století.

 

Celé téma čísla je k přečtení v ABC 9/2012. V prodeji od 24. dubna 2012.



Hrajte o 35 cen k filmu Bitevní loď

Hrajte o 35 cen k filmu Bitevní loď

5 důvodů proč si fanoušci Transformers nesmí nechat ujít Bitevní loď

5 důvodů proč si fanoušci Transformers nesmí nechat ujít Bitevní loď

G. I. Joe: 8 nových skvělých plakátů

G. I. Joe: 8 nových skvělých plakátů

 

Články odjinud