Všechno, co nevíš o animáku Madagaskar 3

Všechno, co nevíš o animáku Madagaskar 3
Sdílej
 
Letos v létě se do kin přivalí pokračování dvou největších animovaných filmových sérií. Před Dobou ledovou 4 přichází Madagaskar 3. Víte, co od něho čekat?

 

1. Je to třetí dobrodružství svérázné party zvířat ze zoo, která se snaží dostat domů. Tentokrát je do problémů přivedl přelet z Madagaskaru do Afriky, který se tak trochu vymknul z ruky (tlapy, ploutve) a celá partička skončila v Evropě.


2. Zatímco tučňáci ve dvojce opravili letadlo hlavně díky tomu, že jsou to cvoci a měli k ruce šimpanze s palcem postaveným proti ostatním prstům (jsou šikovní!), lev Alex, hrošice Glorie, zebra Marty a žirafáka Melman museli do Evropy doplavat sami.

 

 

 

3. Problémy v Evropě začnou ve chvíli, kdy tučňáci a spol projíždí všechny krásy kasina v Monte Carlu, což se nelíbí Chantel DuBois, psychopatické člence odchytové skupiny s loveckými sklony. Má svou sbírku trofejí a tak radši, než nějaký odchyt, by prostě celou partu postřílela a Alexovu hlavu pověsila do kanceláře. Protože po Monte Carlu moc lvů jinak neběhá.

 

4. Jestliže DuBois je největší a nejnebezpečnější protivník, jakého zvířata potkala, pak cirkusový tygr Vitalij, jaguárka Gia a hlavně italský lvoun Stefano jsou těmi největšími spojenci, jaké naši zvířecí přátelé najdou.

 

5.  Tím začíná zběsilá jízda Evropou, která je přes kasina, cirkusy, lodě, vlaky a často i šílené improvizované dopravní prostředky zavede... Kam, na to už budeš muset do kina.

 

 

 

 

6. Madagaskar 3 byl poprvé natáčen plně v 3D, takže to určitě oceníš, nejvíce asi v cirkusových číslech, kdy zvířata létají vzduchem, žonglují, hází po tobě věci nebo své kolegy a všechno, co jim přijde pod ruku (tlapu, ploutev…).

 

7. V originále má Madagaskar hvězdný dabing, Alexe mluví Ben Stiller, Martyho Chris Rock, Glorii Jada Pinkett-Smith, lemura Juliana komik Sacha Baron Cohen. Český dabing zajistili třeba Filip Blažek, Miroslava Pleštilová, Filip Švarc, Václav Vydra či Zbyšek Pantůček.


8. Filmy ze série Madagaskar nejsou jediné, kde můžeš známá zvířata z newyorkské zoo vidět. Došlo už na dva vánoční speciály Tučňáci z Madagaskaru: Vánoční mise a Šťastný a veselý Madagaskar i velmi povedený seriál Tučňáci z Madagaskaru, který se soustředil na šílené tučňáky a marnivého lemura Juliana.

 

 

 

 

 

9. Madagaskar patří k rodině animáků, které se vyrojily po obrovském úspěchu Doby ledové. Jenže nebyl tak uspěchaný jako ostatní, takže místo odbyté druhořadé podívané vznikla opravdu výborná zábava. To potvrzuje i fakt, že kromě speciálů a seriálu došlo už na třetí úspěšný díl. 

 

10. Mimochodem, po třech dílech, třech kontinentech a spousta útrap se tahle Zooparta pořád ještě nedostala zpátky doma do New Yorku!

Klíčová slova:
animovany, film, madagaskar, doba ledova
 

Články odjinud