8 důvodů proč vyrazit na Festival fantazie

8 důvodů proč vyrazit na Festival fantazie
Sdílej
 
Ke konci června odstartuje v Chotěboři už 17. ročník Festivalu fantazie, který je největší akcí zaměřenou na sci-fi, fantasy a svět deskových i počítačových her v Česku. Máte 8 důvodů vyrazit tam.

 

1. Největší český con

Pokud jste příznivci sci-fi, fantasy nebo jinak zaměřených conů, pak vězte, že na žádném jiném nenajdete tolik zajímavostí. Na Festivalu fantazie, který se letos koná od 29. června do 8. července, můžete shlédnout nejvíce přednášek a filmů, i potkat nejvíce „zažraných“ fandů.

 

2. Od Pottera po ufony

Bohatý přednáškový program obsahuje tematické linie, zaměřené od „bradavického“ fenoménu Harry Potter, přes neméně slavné série Star Wars, Star Trek a Hvězdná brána, další slavné hry a seriály, až po méně tradiční japonskou mangu, nebo názory na literárně stvořené emzáky.

 

3. Hlavné osobnosti

Během festivalu můžete osobně potkat dlouhý zástup celebrit. Od kanadského herce Gary Chalka známého ze seriálů Transformers, Stargate SG-1 a MacGyver, přes jeho britskou kolegyni Natalii Tenu, kterou jste viděli v Harry Potterovi a Hře o trůny, až po nejznámějšího českého spisovatele vědeckofantastické literatury Ondřeje Neffa, i další osobnosti.

 

Natalia Tena: Na Festival fantazie dorazí i Tonksová! •  Warner

 

4. Mega herní souboje

Na akci najdete velkou počítačovou hernu, stejně jako hernu deskových a karetních her. V obou místnostech můžete změřit své schopnosti s dalšími účastníky conu v několika disciplínách - od volných náhodných her, až po obří turnaje o desítkách účastníků.

 

5. Unikátní promítání filmů

Jako každý rok bude součástí FF promítání fantastických seriálů a filmů jak v přednáškových místnostech, tak i v kině. V něm můžete shlédnout filmy, které v Česku ještě (nebo už nikdy) na velkém plátně neuvidíte. Za zmínku stojí komediálně laděné finsko-německo-australské sci-fi Iron Sky, uvedené 5. července 2012.

 

6. Koncerty a divadlo

Můžete zažít i pro tento žánr trochu netradiční akce, jako jsou koncerty a divadlo. V divadle uvidíte jak Luke Skywalkera, tak cimrmanovskou hru Záskok.

 

Luke Skywalker bude i v divadelní podobě •  Bonton

 

7. Prodej her, knih a DVD

Ochuzení nezůstanou ani ti, co by si chtěli odvézt domů více než zajímavé zážitky, nebo nová přátelství. Několik nakladatelství, knihkupectví a dalších partnerů FF, nabízí během jeho trvání zboží za snížené festivalové ceny.

 

8. Doplňkový program

Chotěbořský festival je svým pojetím tradičně komplexnější, než jeho konkurenti. Součástí programu jsou i taneční akce ve Velkém sále v nejrůznějších stylech od Bollywood party, až po retro. V areálu conu najdete i kulečník a stolní fotbálek, či SF knihovnu. Mělo by to být zárukou, že se v Chotěboři nebudete ani na chvíli nudit...

 

Festival fantazie probíhá v Chotěboři 29. června do 8. července. Více o akci na www.festivalfantazie.cz.

 

 

Nejmocnější hrdinové světa končí, přijdou noví Avengers

Nejmocnější hrdinové světa končí, přijdou noví Avengers

8 důvodů proč zkusit hru Kinect Star Wars: Kdo chce být Jedi?

8 důvodů proč zkusit hru Kinect Star Wars: Kdo chce být Jedi?

Hranatý Harry Potter se dobře hraje. Na kompu a z Lega

Hranatý Harry Potter se dobře hraje. Na kompu a z Lega

Klíčová slova:
film, festival fantazie, akce
 

Články odjinud