10 her, kvůli kterým musíš mít pod stromečkem Xbox

10 her, kvůli kterým musíš mít pod stromečkem Xbox
Sdílej
 
Konzole už nejsou tak drahé a hry pro Xbox 360 a PlayStation 3 pořád vychází. Proto ábíčko.cz přichází s menším seznamem důvodů, proč musíš jednu z nich mít.

 

Ace Combat 6: Fires of Liberation

Tahle letecká akce je sice už pět let stará a dočkala se i pokračování, ale všichni se shodnou na jednom. Je to ta nejlepší akce se stíhačkami, kterou si můžeš zahrát. Není to simulátor, je to adrenalinová jízda nebo spíš let, který tě hodí do fiktivní války a nechá tě ji prožít z kokpitu moderní stíhačky. Ace Combat 6: Fires of Liberation skvěle kombinuje filmové scény s akcí ve vzduchu a vytváří úžasné momenty, na které budeš ještě dlouho vzpomínat a vedle kterých blednou i bitvy stíhaček z Top Gunu.

 

Fable II

Nejpovedenější díl ze série Fable přináší obrovský fantasy svět, v němž formuješ svého hrdinu dle pravidel RPG. Ve hře najdeš jak sečné zbraně, jako jsou meče, tak i první střelné zbraně typu bambitky. Fable II exceluje hlavně tím, že si opravdu hrdinu ušiješ sobě na míru. Kromě hrdinských činů můžeš začít podnikat, pořídit si dům, rodinu a sledovat, jak celý svět reaguje na to, co děláš. Můžeš být jak rekem bez bázně a hany, tak padouchem, před nímž se každý třese strachy.

 

 

Forza Motorsport 4

Jedna z nejpovedenějších závodních her vůbec. Značka, kterou si Microsoft na své konzoli hýčká a je to na ní vidět. Desítky aut, adrenalinové závody, skvělé tratě včetně slavného Nürburgringu a jako bonus propojení s populárním pořadem Top Gear. Jen těžko najdeš zábavnější závodní hru, na X360 určitě ne.



Gears of War 2, Gears of War 3

Tady ti nabídneme hned dvě hry najednou. Skvělé válečné sci-fi Gears of War se ve druhém a třetím dílu objevilo už jen na X360 a stalo se jednou z jeho nejvýraznějších herních akcí. Drsný příběh z planety Serra, kde sleduješ zoufalý boj lidstva se strašlivými Locusty, má nádech hollywoodského velkofilmu a pokud do tohohle akčně taktického vlaku nasedneš, čeká tě dobrých třicet hodin dechberoucí zábavy, k níž je ještě přibalen návykový multiplayer.

 

Halo

A tady ti doporučíme rovnou celou sérii. Slavná přilba Master Chiefa je zároveň neoficiálním symbolem X360. Rozmáchlá sci-fi Halo rozvíjí celý příběh boje lidstva proti mimozemskému Covenantu hned v několika titulech. Vynikajícími FPS jsou Halo 3 a Halo 4, kde je hlavním hrdinou Master Chief.

Ze stejného žánru, tedy střílečkou z vlastního pohledu je Halo 3: ODST, které vypráví příběh skupiny speciálních jednotek ODST, a nakonec je tu nervy drásající drsné Halo Reach, které představí osud dalších členů elitní jednotky SPARTAN. A Halo Wars je asi jediná opravdu povedená strategie, která jde bez problémů hrát na konzoli. Pokud si tenhle vesmír zamiluješ, máš co hrát po několik týdnů až měsíců.

 

 

Lost Odyssey

Jestli máš rád japonská RPG, Lost Odyssey je povinnost. Jde o jeden z nejlepších titulů tohoto žánru, bez ohledu na platformy. Jde o úžasné dobrodružství nesmrtelného válečníka Kaima Argonara, který hledá své ztracené vzpomínky. Hra disponuje skvělým tahovým systémem soubojů a doplňuje jej doposud nepřekonaný systém vývoje jednotlivých postav. Navíc je to zábava na dobrých padesát až šedesát hodin čistého času a zároveň jde o hru, která ani trochu nezastarala. Ve své družině najdeš nejen Kaima, ale spousty pozoruhodných postav, z nichž každá má svůj příběh, který tě chytne a nepustí.

 

Too Human

Velmi nedoceněná akční hra, která ale disponuje velkým potenciálem. Představuje svět, kde se mísí sci-fi s vikingskou mytologií. V roli Baldura se vydáváš za pomstou napříč pozoruhodným světem a necháváš za sebou stovky zničených strojů a mrtvých nepřátel. Too Human těží z netradičního stylu ovládání a toho, že neustále nacházíš nové a nové vybavení, které modifikuješ a tím upravuješ hrdinu podle svého stylu hraní. Jde o zběsilou akci, která je vlastně napůl bojovkou, a k tomu má systém kořisti ve stylu Diabla.

 

Dead Rising

Jedna z nejzábavnějších zombie her a zároveň jedna z nejtěžších her, na jaké můžeš narazit. Sice na grafice poznáš, že už má své nejlepší roky za sebou, ale na tom tu nesejde. Uzavřený v obchoďáku musí tvůj hrdina kosit doslova tisíce zombií na nejrůznější způsoby, podle toho, co má zrovna po ruce. Pálky, hole, zahradní nůžky, nafukovací sloni, motorové pily... V Dead Rising je radost objevovat celý svět obchoďáku. Jen se připrav na to, že budeš hodně umírat.

 

 

 

A teď se ještě podíváme na dvě hry, které vyšly i na PS3, ale na PC se neobjevily. V článku věnovaném PS3 ti také představíme další dvě „společné“ hry.

 

Red Dead Redemption

Simulátor kovboje. Je třeba dodávat víc? Rozlehlá mapa, na níž můžeš dělat co chceš tě zavede do doby, kdy muži ještě nosili kolty proklatě nízko. Můžeš se stát kýmkoliv. Bdělým strážcem zákona, desperátem přepadajícím dostavníky, osamělým trapperem, krotitelem divokých mustangů, karbaníkem... co tě jen napadne. Red Dead Redemption ale není jen o toulání Divokým západem, disponuje také skvělým příběhem, který si v ničem nezadá s filmový westerny. Ne nadarmo byla hra často oceňována jako ta nejlepší v roce, kdy vyšla.

 

Dragon's Dogma

Vynikající RPG s rozlehlým světem neokouzlí úžasným příběhem, ale skvěle propracovaným vývojem postavy, možnostmi, jak skládat svou družinku a hlavně a především uchvátí úžasnými monstry, které budeš lovit. Obrovité stvůry, po kterých vyšplháš, abys jim zasadil smrtící ránu. Stvůry, které jsou velké jako třípatrový dům. Neskutečná zjevení, za než by se nestyděl ani nákladný velkofilm. Navíc je tu velké množství možností, jak profilovat svou postavu, jak bojovat, ať už jako hrdina z předních řad, hbitý zabiják, přesný lovec s lukem a nebo mocný kouzelník.

 

 

Halo 4 je tady! A je to masakr!

Halo 4 je tady! A je to masakr!

Z upoutávky na Final Fantasy ti spadne čelist

Z upoutávky na Final Fantasy ti spadne čelist

Mass Effect 3: Bereme si Zemi zpátky!

Mass Effect 3: Bereme si Zemi zpátky!

 

Články odjinud