Karaoke: Zpěvákem snadno a rychle

Karaoke: Zpěvákem snadno a rychle
Sdílej
 
Zpívání s digitální kapelou za zády patří v půlce světa už desítky let k nejpopulárnější zábavě. A začíná se prosazovat i u nás. Pokud se chcete připravit, než karaoke epidemie definitivně propukne, čtěte dál.

 

Jak vybrat domácí karaoke?

Jak vybrat domácí karaoke?

 

 

Karaoke není žádná velká novinka. Poprvé se objevilo v americké televizi v raných šedesátých letech. Diváci poslouchali známé písničky a do toho jim běžel v dolní části obrazovky text, aby se mohli dle chuti přidat. Mimochodem, jen několik málo let po uvedení tohoto pořadu se začaly prodávat moderní špunty do uší. Ale těžko říct, zda je mezi tím nějaká spojitost – ledaže by bylo prokázáno, že jejich vynálezce sousedil s nějakým obzvláště zapáleným obývákovým zpěvákem.

Podivný japonský vynález

Do podoby, v jaké ho známe dnes, se karaoke vyvinulo až o něco později. A kde jinde než v Japonsku, odkud pochází snad každá ujetá digitální zábava. Zpívání ve společnosti má v zemi vycházejícího slunce dlouhou tradici – kamarádi si tady tak krátí chvíle už stovky let. Proto když přišla možnost doprovodit svůj přednes plnohodnotným doprovodem, propadli jí Japonci s takovým nadšením, jaké by u nás dokázalo vyvolat snad jen pivo v prášku. Karaoke se odtud brzy rozšířilo do celého světa. Nejprve se uchytilo v Asii, brzy nato v Americe a v posledních letech se stává stále populárnějším i u nás.

Máš káru? Ne, karaokáru!

V jeho počátcích bylo karaoke velkou společenskou událostí. Systémy byly složité a nákladné, proto se zpívalo hlavně v klubech. Dnes díky počítačům existují desítky možností, jak se společensky znemožnit před přáteli
i v soukromí. Nejpopulárnější jsou karaoke videohry. Ať už máte PlayStation nebo Xbox, můžete si vybrat z široké nabídky titulů všech žánrů od hard rocku po písničky z disneyovek. Nechybí ani hip hopová řada pro začínající MC’s. Zpívání na konzolích se povedlo – ale karaoke se dá umístit kdekoli.

Čínský výrobce automobilů Geely ho začal nabízet jako doplňkovou výbavu do svých vozů. Myšlenka se kupodivu ujala, a to hlavně mezi nočními taxikáři, kteří převáží lidi po večírcích. Řidiči si libují, že zatímco dříve jim cestující v autech tvrdě usínali a nebyli k probuzení, díky karaoke vydrží celou cestu svěží a v dobré náladě. Karaoke brzy ovládne celý svět – buďte připraveni.

Zkuste si online karaoke – zdarma a bez vybavení! Jediné, co potřebujete, je počítač s připojením k internetu.

1) www.singon.com
+ příjemná grafika, graficky propracovaný software
– omezený výběr písní zdarma, občas velké chyby v karaoke předělávkách

2) www.karaokeparty.com
+ slušný výběr popových písní zdarma, přehledné uživatelské prostředí
– nejlepší skladby jen v placené sekci

3) www.singsnap.com
+ rychlý, přehledný, zajímavý výběr žánrů (country, punk…)
– primitivní software bez větších možností

 

 

Střílejte žužu z brokovnice i bazuky

Střílejte žužu z brokovnice i bazuky

Zabijácké karaoke: Když zpívání bolí

Zabijácké karaoke: Když zpívání bolí

Kanadské žertíky znuděného orchestru

Kanadské žertíky znuděného orchestru

Klíčová slova:
vychytavka, karaoke
 

Články odjinud