Recenze: Ve StarCraft 2 se královna vrací

Recenze: Ve StarCraft 2 se královna vrací
Sdílej
 
StarCraft 2 je strategie z produkce společnosti Blizzard, která umí dělat perfektní filmečky.

 

StarCraft II je masakr!

StarCraft II je masakr!

 

 

Hra StarCraft II je plánovaná jako trilogie. Ve světě StarCraftu totiž existují tři znepřátelené strany. Terrané – tedy vlastně lidé, modří Protossani a hmyzáci v podobě Zergů. Zatímco v roce 2010 vyšel díl s podtitulem Wings of Liberty, kde jsme hráli za Terrany, nyní přichází druhá část, kde bude kampaň hlavně za Zergy.

Příběh začíná tam, kde končil předchozí díl. Pokud neznáte předchozí díly, o nic zásadního z vyprávění nepřijdete, protože je to jedno velké klišé. Na druhou stranu, StarCraft je sice strategie, ale je z produkce společnosti Blizzard. A jak víme, ti umí dělat perfektní filmečky. Příběh je odvyprávěn naprosto úžasnými 3D videi, takže je rozhodně na co se koukat.


Celkově kvalitní kousek

Kampaň má 20 základních misí (a navíc 7 evolučních, kde si můžete vybrat nové speciální schopnosti zergských jednotek). Jsou rychlé, akční, neustále máte za úkol něco nového a vydrží přibližně 10 hodin. Veteráni možná budou vzdychat, že je to až příliš jednoduché, na druhou stranu zábavu si užijete tak jako tak.

Další nedílnou složkou hry je multiplayer. StarCraft není na hraní ve více lidech jednoduchá hra, ale pokud jste ho chtěli vyzkoušet, máte jedinečnou příležitost. Heart of the Swarm totiž nabízí tréninkový program, který vás důkladně připraví, ať už jste na jakékoliv úrovni.

Celkově je StarCraft 2: Heart of the Swarm kvalitní kousek, který bude bavit jak fanoušky série, tak určitě i nováčky. Jestli máte rádi strategie, jděte směle do toho!


90 %

 

 + mise jsou akční a zábavné, skvělé filmečky, přístupné nováčkům, nové jednotky v multiplayeru jsou zajímavé, ale ne zbytečně silné

- nic moc příběh, pro veterány možná až příliš jednoduché


Platforma – PC

www.starcraftcz.com



Soutěž o pět komiksů World of Warcraft

Soutěž o pět komiksů World of Warcraft

Lepší než Hobit! The Elder Scrolls Online

Lepší než Hobit! The Elder Scrolls Online

Avengers jsou fantastičtí jako World of Warcraft

Avengers jsou fantastičtí jako World of Warcraft

 

Články odjinud