Zkuste triky s kameny!

Zkuste triky s kameny!
Sdílej
 
Roxx je nová sběratelská hra, se kterou si můžete vyzkoušet svoji šikovnost, procvičit prsty a ještě s kamarády sbírat herní kameny s originálním designem. Jak se hraje?

 

Vyzkoušeli jsme: Qui-Gon Jinnův světelný meč

Vyzkoušeli jsme: Qui-Gon Jinnův světelný meč

 

 

Roxx je nová kanadská hra, která se chystá na to, aby dobyla svět. Než se tak stane, můžete se s ní seznámit v ábíčku. Pokud přeložíte výraz roxx ze slangové angličtiny, dostanete slovo rocks, tedy kameny. A o ně tady jde. Máte k dispozici několik mrštných placáků z tvrdého plastu a karty s úkoly. Abyste vyhráli, musíte se naučit, jak s nimi mrštit. Možností je spousta. Hážete je, odrážíte, cvrnkáte, roztáčíte, kutálíte a zdá se, že tvůrci hry dokonale vyčerpali veškeré fyzikální vlastnosti, které můžete od plastového kamínku očekávat. Ten nejšikovnější hráč nakonec shrábne kameny svých neobratných soupeřů.   

Jak se to hraje?

Když budete chtít začít s Roxx, je nejdůležitější natrénovat správnou techniku. Způsobů, jak kameny hodit je spousta, ale ten, kdo už bude mít v ruce ten správný cit, uspěje ve hře nejčastěji. Základní techniky jsou čtyři. První je skluz, kdy kámen zápěstím pošlete po zemi, druhou kutálení po hraně, třetí roztočka, kdy ho rozkmitáte jako dřevěnou káču, a nakonec nejzábavnější a nejdramatičtější technikou je střela, pro kterou vymrštíte svůj i soupeřův Roxx do vzduchu. Ta zároveň představuje nejjednodušší způsob hry, kdy se soupeřem střídavě vystřelujete kameny a sbíráte je podle toho, zda dopadnou na rubovou nebo lícovou stranu. Podívejte se na video:

 

Jak se hrají Roxx Skullzz?

Jak se hrají Roxx Skullzz?

 

Lebky a nájezdy

Hra ale zdaleka není jen o různém posouvání kamenů. Když zvládnete základní techniku, můžete se začít učit triky. Těch je celá řádka a nacvičit je můžete v trikovém parku Roxx. Najdete zde několik nájezdů a misku pro střílení žetonů uprostřed, takže můžete pilovat svoje schopnosti sami, ale i s kamarády – a přitom se klidně vsadit o pár kamenů. Další vychytávkou je samostatná hra Skullzz (opět můžeme přeložit jako lebky). Připomíná klasickou deskovou hru, ve které musíte projít všechna políčka. Tady ale musíte k postupu o kus dál využít svůj jemnocit pro kameny Roxx, plnit úkoly na kartách a trefovat plošiny a kalíšky, které vám stojí v cestě. Vítězem se stává ten nejšikovnější, který to dokoulí nejdříve do cíle. Výběr herních pomůcek tím ale nekončí. Kameny můžete třeba též střílet pomocí speciální pistole nebo je vrhat roxxím katapultem.

Kamenné sběratelství

Samotné kameny Roxx jsou navržené v několika desítkách grafických provedení. Podobně jako u sběratelských karet jsou některé z nich běžné, jiné prémiové a nakonec je tu pár vymakaných vzácných žetonů. Pohodová kutálečka se tak může proměnit v adrenalinový trhák jako v kasinu v Las Vegas, když se rozhodnete vyzvat někoho na souboj o vzácný kámen. Roxx jsou originální a zajímavá hra pro kluky, holky, akčňáky i pecivály. Tak uvidíme, jestli neposedné kameny dobudou svět!

 

 

Tiskneme! Samozřejmě trojrozměrně

Tiskneme! Samozřejmě trojrozměrně

Vyzkoušeli jsme: Smartphone Huawei Ascend W1

Vyzkoušeli jsme: Smartphone Huawei Ascend W1

Discraft Ultra-Star: Házej jako o život

Discraft Ultra-Star: Házej jako o život

Klíčová slova:
vychytavka, roxx
 

Články odjinud