Remember Me: Do Paříže trochu jinak

Remember Me: Do Paříže trochu jinak
Sdílej
 
Nová hra Remember Me se odehrává v Paříži roku 2084, v době, kdy lidé objevili způsob, jak zachovávat, upravovat či dokonce krást lidské vzpomínky.

 

 

 

 

Po světě se potulují narkomani, kteří žijí z hezkých vzpomínek jiných lidí, popřípadě tu najdete speciální teroristy (v tomto případě tzv. erroristy), kteří lidské vzpomínky mění ve svůj prospěch.

Jednou z takových je i Nillin, hlavní hrdinka hry. Jednoho dne se probudí v Bastile – sama a s vymazanou pamětí. Jediné, na co si vzpomíná, je jméno. Naše hrdinka se musí v průběhu hry rozpomenout a nakonec zachránit celý svět. Příběh je zajímavý a svět, ve kterém se odehrává, nabízí řadu originálních myšlenek. Samotný konec je trochu pitomoučký, celkově se nám však děj a jeho vyprávění líbilo.

Co se týče samotného hraní, trochu nám nesedl speciální systém ovládání při soubojích – tzv. Combo Lab, při kterém si můžete navolit vlastní údery. Také nás mrzelo, že hra je přísný koridor – to znamená, že se nemůžete po Paříži volně pohybovat a prozkoumávat ji. Autoři zkrátka pevně nalinkovali trasu. A to je škoda, protože právě Paříž vypadá v Remember Me naprosto úchvatně. Ostatně celé grafické zpracování je perfektní.

Remember Me asi není nejlepší hrou, ale rozhodně stojí za vyzkoušení. Nabízí nádherný svět v krásném provedení se zajímavým příběhem. Souboje jsou občas nuda a zklamáním je, že si město nemůžete projít. Přesto i tak doporučujeme. Na PC verzi navíc existují (byť neoficiální) české titulky.


80 %

 

+ nádherný svět, zajímavě zpracovaná myšlenka, dobrý příběh, sympatická hrdinka, české titulky

- podivný způsob speciálních úderů, hra vám neumožní město prozkoumat, souboje jsou nuda


Platforma: PC, Xbox 360, PlayStation 3

www.remembermegame.com

 

 

Call of Juarez Gunslinger: Hurá na Divoký západ!

Call of Juarez Gunslinger: Hurá na Divoký západ!

PlayStation 4 slibuje: To nejlepší teprve přijde!

PlayStation 4 slibuje: To nejlepší teprve přijde!

Galerie: Mimoni z filmu Já, padouch si hrají na hrdiny

Galerie: Mimoni z filmu Já, padouch si hrají na hrdiny


Klíčová slova:
hra, remember me
 

Články odjinud