Co je to za lidi na konci filmu Captain America 2?!! Ještě je uvidíme ---

Co je to za lidi na konci filmu Captain America 2?!! Ještě je uvidíme ---
Sdílej
 
Druhé sólo dobrodružství Captaina Ameriky s podtitulem Návrat prvního Avengera je plné klíčových událostí – a osobností. Ale víte, kdo je kdo? My jo!

 

 

(VAROVÁNÍ: Následující článek obsahuje spoilery z filmu Captain America: Návrat prvního Avengera! Recenze je tady) Krátce poté, co se na konci filmu rozjedou titulky, se objeví první skrytá scéna. Nějací vědci v ní rozebírají (ne)úspěšné pokusy, které zní docela nehumánně.

Vědcem, co má očividně navrch, je jistý baron von Strucker. Ten figuruje v komiksech od Marvelu jako nacistický důstojník a jedna z vůdčích osobností špionážní agentury Hydra. Viděli jsme ho sice poprvé, ale rozhodně ne naposled. Už příští rok se objeví v pokračování Avengers s (zatím stále jen anglickým) podtitulem Age of Ultron.

Jenže ještě důležitější jsou výsledky pokusů!

Scéna pokračuje krátkým záběrem na dva mladé hrdiny. Ani jednomu z nich očividně není moc dobře. Jde o sourozence jménem Quicksilver a Scarlet Witch, kteří také nebudou chybět v Avengers: Age of Ultron  (fotky i z natáčení jsou tady a tady).

V komiksech to původně byli padouši, ale pak přešli na stranu super hrdinů. Zároveň jsou to mutanti a potomci Magneta známého z X-Menů. Slova mutant a Magneto ovšem v druhých Avengers nepadnou, protože práva na ně má konkurence. Quicksilver se přesto (v jiné podobě nezávislé na Avengers: Age of Ultron) objeví také v nových X-Menech (čtěte tady).

 

Captain America: Návrat prvního Avengera - Bucky Barnes v akci •  Falcon

Zůstali jste až do úplného konce? Ne? Takže vám to uniklo…

Captain America: Návrat prvního Avengera nemá jednu, ale rovnou dvě titulkové scény. Ta druhá je až na úplném konci. Zachycuje návštěvu Buckyho Barnese v muzeu, které popisuje dobrodružství Captaina Ameriky a spol. během druhé světové války.

Ze scény vyplývá jediné: On to ví! Buckymu konečně došlo, že stojí na špatné straně. Protože herec Sebastian Stan původně podepsal smlouvu na 9 (!!!) filmů (za sebou má teprve dva) a záležitost mezi Buckym a Capem zůstala nedořešená, dá se čekat, že ho znovu uvidíme v Captain America 3.

 

 

V titulcích Amazing Spider-Mana 2 se objevují X-Meni! Jakože cože?!!

V titulcích Amazing Spider-Mana 2 se objevují X-Meni! Jakože cože?!!

Supermana a Batmana vystřídá tým Justice League

Supermana a Batmana vystřídá tým Justice League

Máte to mít: Iron Man tweetuje z natáčení Avengers 2

Máte to mít: Iron Man tweetuje z natáčení Avengers 2

Klíčová slova:
marvel, avengers, Captain America
 

Články odjinud