Příprava na babí léto: Čestlická koupačka

Příprava na babí léto: Čestlická koupačka
Sdílej
 
Čestlice ukrývají největší akvapark v Česku. Navíc na léto zde připravili nové atrakce, tak jsme se ho hned vydali vyzkoušet.

 

 

Aquapalace Praha se nachází v Čestlicích u Prahy. Jestli máte rádi vodu a všemožné mokré atrakce, berte to jako zajímavý tip na návštěvu. Pokud jste z hlavního města, můžete se sem vydat autobusem, jste-li mimopražští, nezbývá vám než třeba ukecat rodiče, že celodenní výlet do akvaparku je ta správná odměna za nepochybně vynikající vysvědčení.

Nové atrakce

Akvapark je známý svým velkým počtem mokrých sešupů. Nyní má už šest toboganů. Novinkou je typ Crazy Tube. Jezdíte na něm v pneumatikách a střídají se tu klidné pasáže s dramatickými sešupy. Ten ovšem není jediný nově otevřený tobogan. Druhou novinkou je totiž Canyon, divoká řeka spojená s toboganem. Jízda trvá několik minut a stihnete během ní obkroužit celý akvapark. Dohromady dosahuje délky 250 metrů, je to tak nejdelší tobogan u nás. Canyon můžeme doporučit mladším návštěvníkům, je velice klidný, bezpečný, ale zároveň vás neustále žene vpřed.

Na celý den

Jelikož my už máme pár toboganů a horských drah za sebou, tak nás nejvíce bavil typ Spacebowl, který vás během prvních pár vteřin pustí tak zostra, že se vám sevře žaludek jako na horské dráze, pak vás pošle do trychtýře, v němž se v plné rychlosti párkrát protočíte, a nakonec vás odstředivá síla vrhne do hlubokého bazénu. Celkově můžeme návštěvu čestlického vodního světa doporučit jako skvělé místo, kde strávit neděli. Vy si můžete nalít adrenalin do žil na toboganech nebo proskakovat vlnami při vlnobití na umělé pláži. Rodiče se zase můžou uklidit do vířivky, sauny nebo si zajít na masáž. Je důležité vybrat si den, kdy tu nebude hlava na hlavě, jinak ale, vodomilci, směle do Čestlic!

 

 

Autem přes atlantský oceán? Jde to!

Autem přes atlantský oceán? Jde to!

Přizpůsobiví mravenci si staví živé rafty

Přizpůsobiví mravenci si staví živé rafty

Luxusní mini jachta: Nejen pro hobity!

Luxusní mini jachta: Nejen pro hobity!

Klíčová slova:
voda
 

Články odjinud