Obří mozek nebo 3D piškvorky. Nové interaktivní muzeum vědy v Olomouci!

Obří mozek nebo 3D piškvorky. Nové interaktivní muzeum vědy v Olomouci!
Sdílej
 
Chcete se projít devítimetrovým modelem mozku nebo korytem řeky s hmyzem v  nadživotní velikosti?

 

 

Zatopit město stoletou vodou, podívat se na svět očima včely anebo si zahrát na světelnou harfu? Pokud ano, přijeďte do Olomouce, kde se za pár dní otevírá interaktivní muzeum vědy Pevnost poznání Univerzity Palackého.

Pevnost poznání je pro všechny věkové kategorie – ať už vám je pět nebo sto let, nudit se určitě nebudete! V  muzeu je připraveno více než 200 zábavných exponátů, dílny pro dobrodružné pokusy, filmový sál nebo digitální planetárium, kde uvidíte špičkové filmy o vesmíru.


A pokud chcete přijít se školou a kamarády, vaši učitelé mohou vybírat z několika výukových programů, které jsou ušité na míru školním osnovám. Vyzkoušíte si nejrůznější dřevěné hlavolamy, 3D piškvorky, šifry nebo se proletíte vesmírem od Olomouce přes mezinárodní vesmírnou stanici až na kraj sluneční soustavy. Také se vydáte po stopách růžového pantera, zahrajete si na neohrožené detektivy anebo se naučíte kontrolovat padělky bankovek.


Nové centrum plné dobrodružství, zábavy i poučení najdete v centru města, v areálu Korunní pevnůstky. Nemůžete ho minout. Je součástí bývalé bastionové pevnosti z 18. století a vzniklo z dělostřeleckého skladu.  

Více informací najdete na www.pevnostpoznani.cz

 



 

Články odjinud