Písničky ze Semaforu jdou do nového kabátku

Písničky ze Semaforu jdou do nového kabátku
Sdílej
 
Tehdy se tomu tak sice ještě neříkalo, ale skladby divadla Semafor byly tím nejlepším, co česká pop-music měla.

Kapely jako Vypsaná fixa se je teď snaží přenést do současnosti.

Dlužno dodat, že písničky karlínského Hudebního divadla pánů Jiřího Suchého a Jiřího Šlitra patří i po několika desetiletích do zlatého fondu české muziky. Říkají vám něco skladby Včera neděle byla, Tam za vodou v rákosí nebo třeba Co jsem měl dnes k obědu? Všechny tři jste se určitě učili zpívat v hodinách hudební výchovy, a tak jistě víte, že pocházejí ze Semaforu. Většina songů byla pro svou hitovost už mnohokrát předělána a "zaktualizována“.
Až nyní však přichází daleko propracovanější a systematičtější nápad - domácí hudební smetánka pod vedením kapel jako Tata Bojs, Midi lidi, Vypsaná fixa či Ecstasy Of Saint Theresa připravuje společné album předělávek.
Skvělý výběr kapel, za nímž stojí hudební publicista a propagátor Pavel Klusák, dává tušit, že z desky For Semafor by se mohla stát klidně výroční hudební událost. Žádný podobně ambiciózní projekt, s výjimkou několika soundtracků v čele se Samotáři, totiž český mainstream nepamatuje. Album, které vyjde jako připomenutí letošního, padesátého výročí založení Semaforu, může navíc zasáhnout obrovský počet posluchačů. Jak těch mladších, kteří fandí především kapelám, co se na For Semafor objeví, tak starších, tedy tradičních obdivovatelů pánů Suchého a Šlitra. Vypadá to slibně!

 

Články odjinud