Ewa Farna bojuje o cenu MTV. Za Polsko!

Ewa Farna bojuje o cenu MTV. Za Polsko!
Sdílej
 
To tu ještě nebylo. Česká zpěvačka má šanci na světový úspěch. Ewa Farna se objevila v nominacích na regionální cenu v soutěži MTV Best Music Awards 2009. Jen ne jako česká umělkyně.

Evropské vysílání hudební televize MTV není pro české kapely neznámou. Řada skupin zde už uspěla se svou skladbou, když byly nasazeny do rotace mezi světová jména. Ewa Farna si však v září připsala prvenství – objevila se v nominacích cen MTV Music Awards 2009. Sice jen v regionální kategorii, ale hvězdu globálního kalibru, jako třeba Britney Spears či U2, tady zatím nemáme. Jedna věc je už ale teď jasná – pokud Farna na listopadovém předávání velkých hudebních cen uspěje, pro českou hudbu to nebude znamenat skoro nic. Mladá zpěvačka z Třinecka totiž bojuje s dalšími čtyřmi polskými projekty v kategorii Best Polish Act, tedy nejlepší polské vystoupení. Nominaci si vysloužila za vystoupení na festivalu Sopoty. Aktuální dění kolem Ewy Farne tak jen potvrzuje její status polsko-české hvězdy. Dokonale dokázala zužitkovat svůj "příhraniční" původ a znalost polského vkusu. Zatímco u nás si svou pozici za pomoci velkých zpěvaček typu Lucie Bílé pomalu buduje, za hranice vtrhla jako divoká voda a takříkajíc během chvilky se stala hvězdou.
Jenže těžko říct, jestli nezačala až příliš brzo. Je jen málo zpěvaček, které se dokázaly na vrcholu udržet delší dobu. Jestli tam Ewa bude i za deset let, třeba s cenou MTV Music Awards v pokojíčku na poličce, zaslouží si velký respekt.


 

NOVINKY

- Lady Gaga je nejstahovanější. Skladba Poker Face z jejího debutového alba se v Anglii stala nejstahovanější skladbou z hudebních webových portálů. Do 6. září si ji ve formátu MP3 koupilo 779 tisíc posluchačů.
- Scorpions chystají novou desku. Ozdoba řady českých jarmarků, němečtí rockeři Scorpions, připravují novou desku. První odhady mluví o tom, že album by se mohlo dostat do prodejen už na jaře roku 2010.


 

ZPRÁVY Z HITPARÁDY ABC

Naše hitparáda má za sebou nulté kolo. To s přehledem vyhráli Kabáti a jejich Burlaci, druzí skončili Slipknot a třetí místo uhájili Black Eyed Peas.

 

Články odjinud