Legendární komiks jako film obstál

Legendární komiks jako film obstál
Sdílej
 
Na začátku tohoto roku měla premiéru filmová adaptace Strážců, a když jsme tuto událost propásli v kinech, rozhodli jsme se filmu věnovat alespoň při příležitosti jejich vydání na DVD.

Dobrá zpráva je, že se film drží své komiksové předlohy, horší zprávou už může být to, že se jí drží tolik, že diváci původním komiksem „nepoznamenaní“, mohou být mírně zmateni. Ve filmu se totiž, stejně jako v komiksu, prolíná několik dějů najednou.
Stane se tak, že jednou jste na Marsu, podruhé na experimentální základně na Zemi, pak najednou v americkém lunaparku. Čas, místo, dobro, zlo ... všechno je relativní. Tuhle roztříštěnost, která v komiksu funguje dobře (můžete listovat tam a zpět), ale na plátně mate, si režisér Zack Snyder (300: Bitva u Thermopyl) dobře uvědomoval. Téměř hororový komiks Příběhy Černé lodě, který si v původních Strážcích čte jedna z postav, tak vyšel na samostatném DVD. Strážců v různých podobách je sice už docela dost (komiks a dvě DVD), ale jejich „fenomén“ je možná škoda si nevychutnat se vším všudy.

 


HODNOCENÍ: 85 %

+ SKVĚLÉ GRAFICKÉ ZPRACOVÁNÍ, SILNÁ ATMOSFÉRA, VYNIKAJÍCÍ SOUNDTRACK - MÍSTY DĚJOVĚ ROZTŘÍŠTĚNÉ A NESROZUMITELNÉ

STRÁŽCI - WATCHMAN, USA 2009, 156 MINUT

REŽIE: ZACK SNYDER

DISTRIBUCE: MAGICBOX

NA DVD VYŠLO 7. ZÁŘÍ 2009

 

Články odjinud