Zajímá tě příroda? Tábor s mladými přírodovědci tě bude bavit

Zajímá tě příroda? Tábor s mladými přírodovědci tě bude bavit
Sdílej
 
Těšíš se na hodiny přírodopisu ve škole? Chodíš dokonce do přírodovědného kroužku? Rozšiř své znalosti na přírodovědném táboře. Proč bys na něj měl vyrazit?

 

Prázdniny jsou za dveřmi, a proto je nejvyšší čas přihlásit se na přírodovědný tábor. Pokud tě příroda zajímá, můžeš si užít dva týdny zábavy a vědeckých výzkumů mezi stejně zapálenými kluky a holkami. Během tohoto dobrodružství si osvěžíš znalosti vyčtené z učebnic přírodopisu a dozvíš a naučíš se spoustu dalších zajímavých věcí.

Už jsi třeba někdy zkoumal vlastnoručně připravené vzorky pod mikroskopem? Kromě samotné přírody tě na táboře totiž čeká kompletní mobilní vědecká laboratoř, ve které nechybí mikroskopy a laboratorní sety, a dokonce ani polarizační mikroskopy pro pozorování kamenů a minerálů a chemická laboratoř. Na přírodovědném táboře zažiješ opravdový vědecký svět se vším všudy. Stačí sbalit spací pytel a můžeš vyrazit!

Na co se můžeš těšit?

Programy přírodovědecké tábory se točí kolem přírody a života v ní. Proto se seznámíš s celou řadou přírodovědeckých disciplín a budeš:

sbírat biologické a geologické vzorky

sázet rostliny a stromy do lesních školek

rýžovat zlato v řece

hledat „kešky“ v rámci geocachingu pomocí GPS i kompasů

provádět chemické pokusy

studovat vzorky pod mikroskopy

a poznávat vzácné druhy rostlin a živočichů

 

Během tábora si vyzkoušíš různé role přírodovědce – jednou se staneš ochranářem přírody a prozkoumáš lesní ekosystém, podruhé se naučíš rozpoznávat jednotlivé rostliny, pak za svítání vyrazíš s ornitology kroužkovat ptáky, vydáš se po stopách lesní zvěře a stane se z tebe zdatný houbař a sběratel přírodnin.

Před přihlášením na tábor se vždy poraď s rodiči a projděte společně táborový program, abyste měli jistotu, že se přihlásíš na takový tábor, který tě bude opravdu bavit.

Dej přečíst rodičům:

Tábory mladých přírodovědců pořádají Domy dětí a mládeže, přírodovědecké kroužky i přírodovědecké fakulty vysokých škol. Vybrat si můžete mezi klasickým turnusovým táborem a příměstským táborem. Informujte se o svých možnostech přímo u daných institucí, zbývají jim poslední místa. Pořadatele se zeptejte na to, jakým vybavením tábor disponuje. Zda si má váš potomek přivést vlastní spacák i stan nebo se bude spát v chatkách, případně, jaké speciální vybavení a jestli vůbec bude během tábora potřebovat. Chystáte se do přírody s celou rodinou? Nejlevněji seženete veškeré kempingové a tábornické potřeby včetně samonafukovacích karimatek a campingového nábytku na Hawaj.cz.

Birdwatching: Pozorování ptáků - seriál časopisu ABC

Birdwatching: Pozorování ptáků - seriál časopisu ABC

Youtuberka Makyna016: Proč je důležité netočit blbosti

Youtuberka Makyna016: Proč je důležité netočit blbosti

ABC TV: Lodě z Hry o trůny: Jak se staví repliky pro film

ABC TV: Lodě z Hry o trůny: Jak se staví repliky pro film

 

Články odjinud