Nová odysea 6 - Hra o počítač

Sdílej
 
Nová odysea sleduje cestu tří čápů černých ze Sibiře do jižních zimovišť. Podrobněji jsme o ní psali v ABC č. 19. Soutěž tímto kolem končí, ale hrát s námi může ještě stále každý! Zadání předchozích kol najdete v ABC č. 19 - 23 nebo zde na našich stránkách.

6. kolo - Čápi
Vaším posledním úkolem bude namalovat (libovolnou výtvarnou technikou) obrázek něčeho, co mohli sledovaní čápi spatřit. Může to být krajina, zvíře, lidé..., zkrátka cokoli, co je k vidění v některé z oblastí, kterými prolétali. V době uzávěrky tohoto čísla už navštívili ruskou Sibiř, Kazachstán, Uzbekistán, Turkmenistán, severní Afghánistán, Kyrgyzstán a západní Čínu. Ale možná mezitím dorazili až do Pákistánu nebo do Indie.

Foto
Na zadní stranu obrázku napište, co přesně jste namalovali. Porota bude přihlížet nejen k uměleckému zpracování, ale i k originalitě námětu. Uspět proto může opravdu každý.
Spoluorganizátorem soutěže je Český rozhlas. Popis cesty všech tří čápů najdete na www.rozhlas.cz/odysea, nové zprávy nabízí každou sobotu od 8.05 ráno také pořad Meteor na stanici Český rozhlas 2 - Praha. Stručná nápověda je i zde na našich stránkách.
20 cen pro vítěze
1. osobní počítač Dell GX50, 2. - 4. osobní kazetový přehrávač s digitálním rádiem Panasonic, 5. kniha Všechno o Zemi + Encyklopedie extrémních
Foto
sportů, 6. kniha Podivuhodný svět + Encyklopedie extrémních sportů, 7. kniha ABC přírody + Encyklopedie extrémních sportů, 8. - 9. nafukovací člun + dětské sportovní hodinky, 10. mikrokoloběžka, 11. - 12. elektronická laboratoř, 13. stavebnice Metallica, 14. stavebnice Lego Technic, 15. cestovní Scrabble, 16. - 17. stolní hra Atlantis, 18. stolní hra Čísla, 19. - 20. puzzle
Cesta k výhře
Odpovězte na otázky z pěti předchozích kol (v každém z nich odhalte chybné tvrzení) a spolu s obrázkem je nejpozději do 11. 12. 2002 zašlete na adresu redakce ABC, Žerotínova 38, 130 50 ŹPraha 3. Na obálku napište heslo Odysea a nezapomeňte uvést své jméno, věk a adresu. Z účastníků, kteří odpovědí správně alespoň na čtyři z pěti otázek, vybere porota na základě zpracování úkolu 6. kola 20 výherců. Výsledky budou zveřejněny na www.iabc.cz nejpozději 20. 12. 2002. Najdete je i v 1. čísle příštího ročníku ABC.