Voda a život - Soutěž o digitální fotoaparát - 2. kolo

Sdílej
 
Od října 2003 do letošního července probíhá v pražském Národním muzeu výstava Voda a život věnovaná nejrůznějším tvářím vody. K výstavě se pojí i tato dvoukolová soutěž, do níž se stále mohou zapojit i ti z vás, kteří si jí všimli až nyní.

Od října 2003 do letošního července probíhá v pražském Národním muzeu výstava Voda a život věnovaná nejrůznějším tvářím vody. K výstavě se pojí i tato dvoukolová soutěž, do níž se stále mohou zapojit i ti z vás, kteří si jí všimli až nyní. Zadání 1. kola najdete v ABC č. 7 nebo zde na našich strábkách v sekci soutěže.

Foto
Foto
Soutěžní úkol
Zahrajte si na básníka a složte báseň o vodě. Může to být temná balada, rozverná slovní hříčka nebo třeba lyrické vyznání..., fantazii se meze nekladou. Důležité je splnit pouze jednu podmínku - v básni se musí objevit následující slova: potápěč, rak, vodník, žízeň. V textu je prosím zvýrazněte. Báseň nemusí být dlouhá, porota bude při hodnocení klást důraz na uměleckou kvalitu vašeho díla a na originalitu, s jakou se úkolu zhostíte.

Foto
22 cen pro vítěze
1. digitální fotoaparát Olympus C-5000 Zoom (5 Mpx, 3x optický zoom)
2. Lego Technic - 4x4 offroader
3. Svět dinosaurů (stavebnice stegosaura a další dinosauří hry)
4. Tajemství planety Země (laboratoř pro vědecké pokusy)
5. Malý chemik (laboratoř pro chemické pokusy)
6. kovový model auta Buick 1938 (1:18)
7. kovový model auta Mercedes Benz 300SL 1952 (1:18)
8. - 19. DVD Barvy moře (putování pod hladinou moří a oceánů) + plyšové zvířátko
20. - 22. fotbalová stavebnice Lego

Foto
DVD Barvy moře do soutěže věnovala firma Bohemian music service (www.bmscompany.cz).

Cesta k výhře
Výherce vybere porota složená z redaktorů ABC, hodnoceny budou básně všech účastníků soutěže, kteří zároveň správně odpovědí na otázky prvního kola. Báseň spolu s řešením soutěžních otázek z ABC č. 7 pošlete nejpozději do 30. 4. 2004 na adresu Redakce ABC, Žerotínova 38, 130 50 Praha 3. Zásilku označte heslem VODA A ŽIVOT. Nezapomeňte uvést své jméno, věk a zpáteční adresu! Jména výherců najdete od poloviny května zde na našich stránkách.