Vyhodnocení soutěže Blender

Vyhodnocení soutěže Blender
Sdílej
 
V ABC č.10 tohoto roku jsme uveřejnili návodný článek o 3D grafickém programu Blender. Součástí textu byla i soutěž, která měla prověřit, jak pečlivě jste si článek prostudovali.

Podle vašich četných reakcí je jasné, že vás práce s Blenderem opravdu zaujala. Své práce nám zaslali čtenáři různého věku, od malých kluků po ty trošku odrostlejší, muži si přeci hrají rádi.


Samozřejmě jsme v konečném vyhodnocování brali v úvahu věk soutěžích i povinnou informaci, jak dlouho s programem již pracují. Do soutěže jsme zařadili i výtvory nepříliš povedené a poprosili odborníka na blendrování Adama Domince, aby autory těchto méně zdařilých kousků informoval o tom, co je potřeba vylepšit.

Po dlouhém rozhodování jsme vybrali pět nejlepších prací, které zde uveřejňujeme. Výsledky soutěže a pět nejlepších prací.


Výsledky:

1. místo - Mafiánovo zátiší - Tomáš Jelínek (14), Praha 5, s Blenderem pracuje asi rok
2. místo - Superkára - Tomáš Bohuněk (16), Písek, s Blenderem pracuje něco přes rok
3. místo - Ferrari Dino - Karel Točík (21), Borotín u Tábora, s Blenderem pracuje dva roky
4. místo - Krátký film - Antonín Šmíd (14), České Budějovice, s Blenderem pracuje tři roky
5. místo - Bourák Z - Aleš Újezdský (18), Mladá Boleslav, s Blenderem pracuje rok a půl



Adam Dominec

Moje uznání má zvlášť těch pár lidí, kteří s Blenderem pracovali poprvé, některé z jejich prací vůbec nebyly k zahození. Nicméně konkurence byla tvrdá. Musím říci, že vítězové pozvedli soutěž na úroveň, jakou jsem vůbec neočekával. Všem zúčastněným přeji hodně úspěchů do budoucna.

Autor

pes