Janek Paška: Dvanáctiletý bubeník si zahrál s Chinaski

Janek Paška: Dvanáctiletý bubeník si zahrál s Chinaski
Sdílej
 
Hlasovat o tom, kdo vyhraje Zlatý oříšek čtenářů časopisu ABC, můžete na webu ábíčka během letních prázdnin. Janek Paška (12 let, Buchlovice) hraje na bicí nástroje. Vyhrál postupně okresní, krajské (včetně Ceny poroty) a celorepublikové kolo soutěže ZUŠ a také si zahrál živě s kapelou Chinaski.

Janku, kdy jsi začal hrát na bubny a kdo tě k nim přivedl?

Tož, začal jsem na ně hrát sám. Začal jsem na ně hrát ve dvou letech, když jsem hrával na hračky a polštáře a mamka vždycky nadávala, že jsem se vždycky rozehrával paličkami do polštáře. Tak v pěti letech jsem dostal k Ježíškovi vlastně moje první bicí a to bylo v době, kdy jsem ještě neměl zkušebnu. Měl jsem garáž a tam jsem měl vlastně ty bicí. Ještě před tím bylo auto a teď, jak jsem přijel z tábora, to bylo tak dva roky zpátky nebo tři, tak rodiče, vlastně oba dva vybudovali úplně novou zkušebnu, kde mám možnost hrát hodinu a půl denně.

Jakou hudbu nejraději hraješ?

Nejraději hraju metal, rock, heavy metal a takové ty tvrdé fláky, které každý zná a má rád. Třeba například System Of A Down, Avenged Sevenfold, Nirvana. A to je asi všechno.

Jak ses k takové muzice dostal?

Taťka vlastně dělal v nějaká jedné známé kapele na Moravě, no a vlastně skládal aparát bubeníkovi. No, a jak poslouchal tu muziku, tak mě to naučil poslouchat. Já jsem s ním poslouchal vlastně tu kapelu. Potom jsem se dostal k zahraničním. Potom jsem to tak jako rozvíjel, až jsem se dostal sem.

Máš nějakou svoji kapelu, nebo si jenom trénuješ sám pro sebe?

Tož, kapelu nemám, ale mám svůj sólový projekt jménem Dreaming Revival Show, ve kterém hraju takové ty rockové známé fláky. Ale máme kapelu v ZUŠ, kterou založil můj pan profesor na bicí Petr Žůrek v Kroměříži, kde mám ZUŠku, kde mě to moc baví a máme tam super kolektiv.

Jaké úspěchy máš za sebou?

Mám úspěchů celkem hodně, ale ty za největší považuju: vítězství v republikovém kole bubeníků do čtrnácti let, první cenu poroty v krajském kole, kde jsem dostal jako cenu zlaté paličky. Moc si toho cením. A jinak to se nepočítá jako úspěch, ale jako zážitek počítám koncert s kapelou Chinaski ve Strážnici.

A ty sis nimi za bubnoval?

Jistě, že jo.

Je nějaká ještě tvoje vysněná kapela, se kterou by sis chtěl zahrát?

Je jich hodně, ale vlastně nechcu to tak přehánět, takže radši si počkám, než budu mít nějakou svoji a třeba se stane nějakou slavnou.

A už máš název?

Název nemám. Míval jsem například „Ty kančí“ a takové to, co se používalo. Ale doufám, že vlastně ta kapela někdy už bude brzy vybudovaná.

 

Hlasovat o tom, kdo vyhraje Zlatý oříšek čtenářů časopisu ABC, můžete na webu ábíčka během letních prázdnin.

Zlatý oříšek čtenářů ABC: Hlasujte tady!

Zlatý oříšek čtenářů ABC: Hlasujte tady!

Ábíčko natáčelo v Legolandu: Video mag plný novinek a zábavy

Ábíčko natáčelo v Legolandu: Video mag plný novinek a zábavy

Video seznamka s baby luskounem v ABC magu

Video seznamka s baby luskounem v ABC magu