Pes na klíčenku: Chytrá zařízení pro vaše čtyřnohé kamarády

Pes na klíčenku: Chytrá zařízení pro vaše čtyřnohé kamarády
Sdílej
 
Na trhu existuje nepřeberné množství různých vychytávek, které vašemu domácímu mazlíčkovi můžou zlepšit život. Ať už chcete čtyřnohého kamaráda zabavit, když zrovna nejste doma, nebo jen mít přehled o každém jeho kroku, mezi chytrými zařízeními určitě budete mít z čeho vybírat.

 

ábíčku 6/2017 jsme vyzkoušeli chytrou klíčenku Beenode. Jedná se o důmyslné zařízení vhodné zejména pro notorické zapomnětlivce. Funguje na jednoduchém principu: Klíčenku připnete k předmětu, který ztrácíte nejčastěji, a pomocí Bluetooth ji propojíte s aplikací ve svém mobilu. Když pak jako obvykle ztracenou věc hledáte, snadno klíčenku z telefonu prozvoníte. Pokud jste od zařízení dál než 50 metrů, aplikace vám alespoň na mapě ukáže místo, kde jste byli v dosahu naposledy. Co ale dělat v případě, že vám může hledaný objekt během vašeho pátrání unikat, jako třeba když vám uteče pes?

Kamarád na útěku

Pro hledání zvířat je nejlepší využít přístroj, který dokáže sledovat GPS v reálném čase. Do těchto zařízení většinou potřebujete navíc aktivní SIM kartu, ale třeba takový Tractive Tracker se obejde i bez ní. Přístroj propojíte se svým telefonem a v aplikaci se vám zobrazí trasa, kterou váš chlupáč  právě utíká. Pokud jde o zvířata, je určitě nejlepší volit přístroje přímo jim určené. Vyrábějí se voděodolné a měly by tedy i víc vydržet. Hodit se budou určitě i další přidané funkce, jako třeba na dálku aktivované světlo – to když se vám pes zatoulá při večerním venčení.

Herní konzole pro psy

Pokud by vám sledování zatoulaného psa přes GPS navigaci nestačilo, budete mu brzo moci pořídit speciální herní konzoli. Ano, vidíte dobře! Konzole CleverPet byla představena už v minulém roce. U nás by se snad mohla začít prodávat letos. Připomíná velkou mísu na psí žrádlo a disponuje několika dotykovými senzory. Pes by měl při hře na konzoli řešit úkoly o různé obtížnosti a za každý splněný úkol získá pamlsek. Konzole bude připojena na internet, takže i mimo domov budete moci sledovat, jak si váš mazel doma vede!

Pes v armádě: Jaké jsou nejmodernější technologie pro válečné psy?

Pes v armádě: Jaké jsou nejmodernější technologie pro válečné psy?

Absolutní přehled

Vyrábí se také řada samostatných kamer, které jsou určeny pro monitorování chování domácích mazlíčků v bytě, když s nimi zrovna nemůžete být. Jejich jednoznačnou výhodou je možnost hlasového přenosu. Kamery většinou umožňují oboustrannou komunikaci a jsou připojeny na internet pomocí Wi-Fi. Navíc disponují laserovým paprskem, kterým svého kámoše doma můžete na čas zabavit. Jiný druh kamery připnete rovnou na obojek svého domácího mazlíčka. Můžete tak vidět svět z jeho pohledu a možná, pokud vám uteče, s ním budete i v okamžicích jeho triumfálních dobrodružství.

BoxKitty: Pokojový modulový domek z kartonu pro kočky •  archiv prodejce

Kočičí dráha

Nové projekty ale nevznikají pouze v oboru moderních technologií. Za zmínku stojí třeba pokojový modulový domek z kartonu pro kočky BoxKitty. Jednotlivé díly se dají sestavovat do libovolných tvarů. Finální sídlo z lepenky pak nabízí mnoho herních prvků, kterými se kočka zabaví a vybije přebytečnou energii. Dalším skvělým nápadem pro milovníky koček je metoda krmení NoBowl, čili bez misky. Návnada tvarem připomínajícím myš, kterou naplníte kočičími dobrotami, má stimulovat lovecké instinkty tohoto domestikovaného predátora. Bohužel se u nás zatím ani jeden ze zmiňovaných kočičích produktů neprodává. Snad se ale brzo i my dočkáme!

Více o klíčence Beenode a GPS trackerech (nejen) pro psy se dozvíte v ábíčku 6/2017!

 

Úlet! iPad už je pro kočku, "zajde" si třeba na ryby

Úlet! iPad už je pro kočku, "zajde" si třeba na ryby

Úprk před zombie jako sportovní hra

Úprk před zombie jako sportovní hra

Vyzkoušej to! Hudba pro kočku (možná doslova)

Vyzkoušej to! Hudba pro kočku (možná doslova)

Chcíplá myš: Čím budeme ovládat počítače v budoucnosti?

Chcíplá myš: Čím budeme ovládat počítače v budoucnosti?

 

Články odjinud