YouTubeMag: Ztracen v záhadě Blair Witch!

YouTubeMag: Ztracen v záhadě Blair Witch!
Sdílej
 
Opuštěné domy uprostřed lesů. Stejk převlečený za Pokémona. A fanoušci, kteří berou bydliště youtubera Wedryho útokem. Máte odvahu vstoupit do českého YouTube?

 

Znáte to. Občas si takhle koupíte nějaký ten pozemek, zapomenete na to, že jste ho koupili, a když si na to po letech vzpomenete a proletíte se nad ním s dronem, ke svému šoku shledáte, že vám tam stojí tajemný opuštěný dům, který jako by z okna vypadl barabizně na konci hororu Záhada Blair Witch. Přesně tohle se stalo chlapíkovi, který si koupil pár zalesněných pozemků v americké Virginii a po pár letech přišel na to, že na jednom z jeho pozemků stojí hodně tajemný dům. Pohled z dronu mu ale nestačil, a tak posbíral všechnu odvahu (stejně jako pár rolí toaletního papíru) a vyrazil do svého strašidelného lesa, aby si tajuplnou barabiznu prošel po svých. A samozřejmě, jako v každém dobrém hororu, tam objevil i studnu.

Tajemství trenduje na Youtube

Tahle podivuhodná příhoda právě na YouTube znovu trenduje; a připojuje se tak k mnoha videím z uplynulého týdne, které vyprávějí o nejrůznějších objevech a skrytých tajemstvích. I český Stejk se potuloval po lese - a našel v něm starý vojenský kryt. Pokud to chcete vidět, doporučuju vám přeskočit video až na inkriminovanou část, protože objevení krytu předchází silně traumatizující reportáž z jakéhosi pokémonního maškarního plesu. A to vidět opravdu nechcete. Stejk se žlutými tykadélky a narůžovo natřenými tvářičkami je asi tak šest set šedesátkrát šestkrát strašidelnější než ten opuštěný dům v americkém lese.

Stejk může jen děkovat všem andělům strážným, že na něj tam dole nevybaflo tohle:

 

Za děsivými věcmi přitom nemusíte chodit do lesa. Největší masakry můžete najít i u sebe doma ve skříni – například na starých kazetách. Pokud jste tedy v dětství udělali tu zdrcující chybu, že jste si na ně nahrávali své písničky! Ke svému úděsu (a našemu nemalému potěšení) prováděl přesně tohle malý Kovy a nyní si tyto své pěvecké (a řečnické) výtvory šokovaně přehrává z kazeťáku.

Trapná moudra online

Je obzvlášť zajímavé tohle sledovat s přihlédnutím k tomu, že dnes se za sebou může takhle ohlédnout do minulosti jen ten, kdo byl v dětství dostatečně máklý na to, aby si zpíval do kazeťáku. Představte si ale stejnou situaci za deset let. Na YouTube, stejně jako na Facebook nebo na Instagram, zaznamenává dnes svá moudra každý druhý. A pokud na něj budete chtít za deset let vytáhnout něco extrémně zábavného (či trapného), nebude vám dělat větší problém to z jeho youtubového kanálu či facebookového feedu vyhrabat. Malý Kovy byl uchován na kazetách; ale malé verze budoucích šéfů firem, ministrů a ředitelů škol budou všechny ukryté někde na internetu.

Vezměte si, že třeba takový Gejmr bude za pár let kandidovat na českého prezidenta, někdo si ho pozve do diskuzního pořadu v televizi a bude po něm chtít, aby mu vysvětlil tohle:

 

Co na to říct. Jsou mezi námi nicméně youtubeři, kteří už mají celkem ostrou zkušenost s tím, co se stane, když mezi lidi prosákne něco, co by mezi ně prosakovat tak úplně nemělo. Třeba jejich adresa. Vyprávět by o tom mohl WedryLP, který bydlí v jednom baráku se dvěma dalšími youtubery – konkrétně v baráku, jehož adresa se rozšířila široko daleko a lidé mu tam teď denně chodí otravovat život, procházejí se mu po zahradě a předávají mu roztodivné balíčky. Jó, těžký je život youtubera!

Jediné, co teď může WedryLP se svými kamarády udělat, je přestěhovat se do toho tajuplného lesa ve strašidelném lese ve Virginii, nad kterým poletují jen drony – protože každý normálně uvažující člověk se od jeho šustivých, vrzajících a vůbec děsuplných stromů drží dál. Tam si na něj nepřijdou!

Leda že by jim někdo před vstupem do lesa prodával toaletní papír. Hm, to by byl byznys...

Youtubemag: Aktuality o youtuberech

Urbex: Zakázaný průzkum novodobých zřícenin

Urbex: Zakázaný průzkum novodobých zřícenin

YouTubeMag: Kdo se bojí slendytubbies? Horší než Slenderman?

YouTubeMag: Kdo se bojí slendytubbies? Horší než Slenderman?

YouTubeMag: Děs a hrůza!

YouTubeMag: Děs a hrůza!

Hoggy a kapela Slza: Rozhovor se zpívajícím youtuberem

Hoggy a kapela Slza: Rozhovor se zpívajícím youtuberem

YouTubeMag: Wolverine nasekal youtubery na plátky

YouTubeMag: Wolverine nasekal youtubery na plátky

 

Články odjinud