YouTubeMag: Wolverine nasekal youtubery na plátky

YouTubeMag: Wolverine nasekal youtubery na plátky
Sdílej
 
Cholerický mutant Wolverine zasekl drápek do youtuberů Carrie Kirsten, Shopaholic Nicol i Davida Mrázka.

Wolverine rozsekal Johnnyho Cashe

Když se YouTube snaží, dokáže být opravdu roztomilý. Vezměte si například tu filmovou ukázku na film Logan, který bude – zřejmě na způsob marvelovského komiksu Starý dobrý Logan (Old Man Logan) – vyprávět o Wolverinovi v důchodu. Výslužba mutanta s vyskakovacími drápy samo sebou nebude žádná selanka v domově důchodců na Floridě, ale pěkné maso; a proto tvůrci k ukázce nasadili smutnou písničku kapely Nine Inch Nails Hurt v podání Johnnyho Cashe.

 

Pod samotnou ukázkou najdete ještě celkem normální diskuzi zapálených filmových fanoušků o tom, jak jim premisa snímku (starý chlap s malou holkou putuje skrz zdevastovanou Ameriku) připomíná hru Last of Us, ale když se přesunete pod klip ke zmíněné písni Johnnyho Cashe rozevře se před vámi náruč té nejryzejší youtubové roztomilosti do širých luhů a hájů. Diskuze u písničky se sedmadvaceti miliony zhlédnutí totiž navzdory očekávání není o Cashovi... ale o Loganovi. "Musel jsem scrollovat až úplně dolů, abych našel komentáře před Loganem," stěžuje si tu jeden. "Kdo sem přišel až po ukázce na Logana?" ptá se druhý. "No tak teda díky, Wolverine! Právě jsi rozsekal na kusy tuhle komentářovou sekci!" lamentuje další.

Logan, tedy Wolverine (Logan je mutantovo jméno), ale zasáhl i do českých youtubových kanálů. Jak jinak se dá vysvětlit video, které spolu spíchly Shopaholic Nicol a Svět podle Katky, a které se věnuje právě problémům velkých a malých. To je přece tématika toho, jak velký mutant Logan v té ukázce pomáhá té malé holčičce, ne? Pouze tedy odhaduji; video děvčat jsem nedokoukal, protože po minutě a půl ladění záběru jsem začal mít obavy, že by to mohlo být jen o tom, že Katka je velká a Nicol malá. Tak snad to tak není!

Wolverine ovlivnil Carrie Kirsten

Wolverinovým důchodem je na první pohled ovlivněna i mírně kontroverzní youtuberka Carrie Kirsten, která ve svém nostalgickém videu vzpomíná na to, jaké to bylo, když byla ještě malá holčina... což je asi tak před rokem? Sorry, Carrie, ale když tvé video "Ale tohle k dospělosti patří, Carrie..." navštíví člověk hned poté, co se pětkrát za sebou díval na záběry rozklepaného dědka Wolverina s šedivýma fousama, těžko bude u tvé nostalgie po dětství ronit krokodýlí slzy. Leda že by si k tomu pustil tu písničku od Johnnyho Cashe. Jo, to by šlo...

K hlubokým wolverinovským tématům o životě, stáří a ještě starším stáří se dostal také Ten David Mrázek se svou spolubydlící, kteří ve hře na co nejtěžší dilema probírají otázky typu "umřel bys raději do pěti minut, nebo žil navěky?" a "když visí jelen a myslivec ze skály, koho je správné zachránit?" Když zachráníte myslivce, jelen bude na placku. Když zachráníte jelena, bude na placku myslivec. A co taková otázka "chtěl bys radši už nikdy nemít přístup k internetu, nebo už nikdy v životě neletět letadlem?" Složité, že? A kromě toho - "jak si pak bez internetu koupím letenky?"

 

Nejdoslovněji vzal wolverinovské téma v tomto týdnu asi chlapík, který se jmenuje Jim – a který drbe na zádech OBŘÍHO MEDVĚDA. Jistě, Wolverine je rosomák (kromě toho, že je to mutant), ale silou a zběsilostí by se asi jen těžko vyrovnal tomuhle mazlíkovi. Medvídek Jimbo, který v klipu působí tak roztomile, totiž váží 680 kilogramů a na výšku má tři metry. Proti otázce "podrbali byste Jimba raději na čumáčku, nebo za ušima?" náhle nejen Logan, ale i i ty nejsofistikovanější otázky Davida Mrázka blednou jako vegetarián před talířem jeleního bifteku.

Přečtěte si více o youtuberech:

YouTubeMag: Youtubeři v důchodu, v budoucnosti a ve virtuální realitě

YouTubeMag: Youtubeři v důchodu, v budoucnosti a ve virtuální realitě

AtiShow: Jdu si za svým snem

AtiShow: Jdu si za svým snem

YouTubeMag: Teri Blitzen začíná hrát fér

YouTubeMag: Teri Blitzen začíná hrát fér

Misha: Rozhovor s neslavnějším mladým českým youtuberem

Misha: Rozhovor s neslavnějším mladým českým youtuberem

YouTubeMag: Youtubeři jsou totálně na nervy

YouTubeMag: Youtubeři jsou totálně na nervy

 

Články odjinud