Jak na Ylands 2: Noc, práce se světlem a umisťování předmětů

Video se připravuje ...
Sdílej
 
V Ylands je příchod noci je (spolu s divokými zvířaty) první zkouškou schopnosti přežít. Noci mohou být temné a dlouhé a proto je dobré naučit se pracovat se světlem.

 

V minulém díle jsme se podívali na craftování. Teď přichází noc. Základním zdrojem světla je pochodeň, na kterou kterou je mimo jiné potřebná smůla. Tu lze získat pomocí nože z většiny stromů. Ze zhasnuté pochodně je pak možné v okně craftingu vytvořit pochodeň hořící, se kterou bude v noci hned veseleji. V našem videu uvidíte vše, o čem v tomto díle píšeme:

Video se připravuje ...

Začínáme s Ylands: Noc, světlo a předměty • Zdroj: redakce ABC

Kdo má oheň, ten se má

Dalším zdrojem světla (a v tomto případě i občas potřebného tepla) je ohniště. To lze vytvořit ze dřeva a poté zapálit křesadlem. Protože při různých činnostech nejste zatím schopní držet pochodeň, je lepší si ji umístit do světa a tak si posvítit. Jednou z možností je položit ji v "umisťovacím režimu", který se pro aktuálně držený objekt vyvolá klávesou "V". Umisťování do světa je automaticky aktivní u objektů, jako jsou stavební bloky. Ty jsou, narozdíl od předmětů stavěných v právě zmíněném režimu, umisťovány do pevně danné mřížky.

Ylands: Hra dle vašeho scénáře •  archiv distributora

V posteli je dobře

Pokud se hráč nechystá v noci nic podnikat, může ji přečkat spánkem. Na ten potřebuje buď postel, nebo alespoň primitivní spacák vyrobený z trávy. Je třeba vzít v potaz, že za některých podmínek spát nelze - pokud je v blízkosti nepřátelská bytost, pokud na hráče prší nebo je zima.

Ylands: Hra dle vašeho scénáře •  archiv distributora

Přečtěte si také:

Jak na Ylands 1: Získávání surovin a crafting

Jak na Ylands 1: Získávání surovin a crafting

Jak na Ylands 3: Základy stavění

Jak na Ylands 3: Základy stavění

Jak na Ylands 4: Tvůrčí mód

Jak na Ylands 4: Tvůrčí mód

Jak na Ylands 5: Plavba po  moři

Jak na Ylands 5: Plavba po moři

 

Články odjinud