Jak na Ylands 5: Plavba po moři

Video se připravuje ...
Sdílej
 
Pokud se rozhodnete začít hrou Objevování, pak se kromě základního ostrova můžete porozhlédnout po přibližně deseti dalších. Jak na to se dozvíte v našem návodu.

 

Předchozí díly našeho seriálu o české otevřené kreativní hře Ylands pojednávaly o craftingu, orientaci v noci, stavbě a o tvůrčím módu. Na základním ostrově toho zkrátka můžete dělat hodně. Ale jsou tu i další ostrovy (v režimu Objevování) se od základního výrazně liší. Panují na nich různé klimatické podmínkya tedy, což je důležitější, často nabízejí i jiné přírodní zdroje. Problém je, jak se na další ostrovy dostat. Napovíme: jako námořníci! Podívejte se na video, ale nezapomeňte si přečíst i návodný text pod ním.

Video se připravuje ...

Začínáme s Ylands: Plavba po moři • Zdroj: redakce ABC

 

Pro úspěšnou plavbu musíte postavit buď vor, malou loďku nebo velkou loď. Vor je nejsnazší a nejrychlejší způsob - k jeho výrobě stačí buď dřevo nebo bambus a provaz, který lze připravit pomocí sesbírané trávy. Výroba menších či větších lodí už vyžaduje znalost železa kvůli výrobě hřebů a plátna pro ušití plachet. Pokud by si chtěl hráč stavbu lodě vyzkoušet a nechce čekat, až se dostane v technologickém stromu dostatečně vysoko, může je postavit v Tvůrčím módu (zde však je ostrov pouze jediný).

Ylands: Hra dle vašeho scénáře •  archiv distributora

 

Při orientaci při plavbě v rámci Objevování pomůže nepochybně mapa (základem pro její výrobu je papír nebo dostupnější kůže) a znalost, že ptáci, které lze spatřit nad mořem, létají mezi jednotlivými ostrovy. Tak do toho, ať žije objevování!

Informace o získání Ylands najdete na oficiálních stránkách.

Přečtěte si také:

Jak na Ylands 4: Tvůrčí mód

Jak na Ylands 4: Tvůrčí mód

Jak na Ylands 3: Základy stavění

Jak na Ylands 3: Základy stavění

Jak na Ylands 2: Noc, práce se světlem a umisťování předmětů

Jak na Ylands 2: Noc, práce se světlem a umisťování předmětů

Jak na Ylands 1: Získávání surovin a crafting

Jak na Ylands 1: Získávání surovin a crafting

 

Články odjinud