ABC TV: Legendy blahopřejí ábíčku k narozeninám

ABC TV: Legendy blahopřejí ábíčku k narozeninám
Sdílej
 
První ábíčko vyšlo roku 1957. Letos je tomu tedy 60. let. A narozeniny proběhly s plnou parádou! V Národním technickém muzeu v Praze popřáli ábíčku jeho legendární šéfredaktoři a redaktoři. Co? To se dozvíte ve videu!

Jistě i vaši dědečkové budou znát Vlastislava Tomana, šéfredaktora ábíčka od roku 1959 do roku 1991 a zároveň autora nesmrtelných komiksů Strážci, Příhody malého boha, Příchod bohů a dalších. Právě pan Toman se společně s aktuálním šéfredaktorem ábíčka Zdeňkem Ležákem a generální ředitelkou vydavatelství Czech News Center Libuší Šmuclerovou ujal zahájení večera, při kterém se blahopřálo časopisu k šedesátinám, krájel se epický několikapatrový dort a setkávali se lidé, kteří se i několik let neviděli. Přitom je spojuje práce v ábíčku a stejné zájmy – mají rádi přírodu, techniku a vystřihovánky nebo komiksy.

Kdo slavil narozeniny s ABC?

Mohli jste tu vidět Václava Šorela, který se proslavil modely a komiksy, ilustrátory Lukáše Fibricha (Mourrison) nebo Michala Kociána, bývalé redaktory Milana Baumana anebo Karla Dundu anebo šéfredaktory Jiřího Kalinu a Martina Smrčka a řadu dalších. Každého z nich jsme se zeptali, co by ábíčku popřál k narozeninám. A co řekli? Podívejte se sami! A zkuste zavolat rodiče – možná si vzpomenou, čí články v dětství četli. A pak nám napište, co byste popřáli ábíčku k narozeninám vy!

Video se připravuje ...

ABC slaví 60. let Legendy promlouvají • Zdroj: ABC

ABC TV: Reportáž z Velké výstavy ABC

ABC TV: Reportáž z Velké výstavy ABC

Ábíčko slaví 65 let!

Ábíčko slaví 65 let!

ABC TV: Papírová archeologie

ABC TV: Papírová archeologie

V porodnici časopisu: Jak se tiskne ábíčko?

V porodnici časopisu: Jak se tiskne ábíčko?