Milí čtenáři!

Sdílej
 
Nedávno jsem se probíral otázkami, které nám posíláte do rubriky Počmág a Technická poradna. Odpovídají na ně naši externí spolupracovníci - odborníci z toho kterého oboru. Ale ani oni samozřejmě nevědí všechno, na co se ptáte.

Nedávno jsem se probíral otázkami, které nám posíláte do rubriky POČMÁG A TECHNICKÁ PORADNA . Odpovídají na ně naši externí spolupracovníci - odborníci z toho kterého oboru. Ale ani oni samozřejmě NEVĚDÍ VŠECHNO , na co se ptáte.
Proto mě překvapily reakce na Počmágovu odpověď na otázku z letošního ABC č. 1, zda je možné spouštět windowsové programy v Linuxu. Počmág v odpovědi čestně přiznává, že o takové možnosti bohužel nic neví. Podle mého názoru se za to ani nemusí stydět, protože LINUX , ač existuje už řadu let, se začíná vzmáhat teprve v poslední době a pořád se pohybuje na okraji POČÍTAČOVÉHO DĚNÍ .
Linuxoví fandové na tuto odpověď okamžitě zareagovali. Někteří nám poradili, jak problém s Linuxem a windowsovými programy vyřešit, za to děkujeme a čtenáře s tím seznámíme V NĚKTERÉM Z PŘÍŠTÍCH ČÍSEL ABC , jiní nás však zasypali řadou nadávek, jak jsme neschopní, a doporučením, ať raději takovou rubriku vůbec neděláme.
Takové reakce občas chodí a právě u Počmága je téměř nemožné odpovědí alespoň nějakého čtenáře nenaštvat. Oblast výpočetní techniky je totiž natolik obsáhlá a problémy tak individuální, že je velmi těžké vždy SPRÁVNĚ A JEDNOZNAČNĚ ODPOVĚDĚT . Navíc má tato oblast jedno specifikum, které byste v jiném oboru asi jen těžko hledali - téměř každý, kdo ťuká do klávesnice déle než půl roku, se začne cítit odborníkem a má nutkání ostatní poučovat.