Netradiční klávesnice

Netradiční klávesnice
Sdílej
 

Netradiční klávesnice: Motorola ROKR E8
NÁŠ TIP


Když si do ruky vezmete nový ROKR, budete marně hledat na lesklé ploše popisky kláves. Ty se z ničeho nic objeví až po zapnutí telefonu. Nevidíte je ale všechny, viditelná je vždy jen právě funkční část. Při psaní pinu se tedy zobrazí numerická část a potvrzovací tlačítko. Při zapnutí hudebního přehrávače naopak pouze funkce přehrávače. Nejde však o senzorová tlačítka, jak je známe např. z iPhone.
ROKR E8 jednoduše zhasíná nepotřebné části klávesnice. Velmi elegantní. Telefon nabízí GPRS a EDGE třídy 12,2 GB vnitřní paměti a v neposlední řadě vás nechá sluchátka připojit přes 3,5mm jack. Trochu nemile překvapí menší, i když velmi jemný displej.



HODNOCENÍ: 80 %

+ ZAJÍMAVÁ KLÁVESNICE
- MALÝ DISPLEJ

VÝROBCE: MOTOROLA
WEB: WWW.MOTOROLA.CZ
CENA: KOLEM 8000 Kč



PTÁTE SE
Může se používat mobilní telefon v letadle? ZBYNĚK BURDA, PRAHA

Dlouhá léta bylo používání mobilního telefonu na palubách letadel zakázáno. Od letošního dubna je ale vše jinak. Evropská unie totiž volání až na jednu výjimku povolila. Tou výjimkou je vzlet a přistání letadla, protože v té chvíli se používají měřící zařízení, která GSM sítě skutečně ruší.



Připojte se k přírodě

Několik organizací, které bojují za záchranu životního prostředí, vytvořilo ve spolupráci se společností Nokia zajímavou webovou stránku zaměřenou na uživatele mobilních telefonů. Connect2earth. org je vlastně jakási komunita lidí (jako myspace.com, bandzone.cz, lide.cz), kteří diskutují nejen o problémech životního prostředí, ale i o přírodě obecně. Nejzajímavější částí stránky jsou fotografie a videa ze všech koutů světa.



Command & Conquer 3: Tiberium Wars
JAVA


Psychopat Kane a jeho Bratrstvo se snaží ovládnout svět už i na mobilních telefonech. Dokážete ho zastavit v portu legendární strategické série? Možná vás teď napadá, jestli to bude stát za to. Jde vůbec převést strategie na mobil? Jde, a docela dobře! Ovládání se totiž podařilo přizpůsobit natolik, že se bez větších problémů vyznáte v každé bitvě.


HODNOCENÍ: 90 %

+ SKVĚLÁ STRATEGIE
- OBČAS CHAOS DANÝ MALÝM DISPLEJEM



MŮJ MOBIL

Tarik, 13 let

Víc píšu SMS, než volám, protože to vyjde levněji a je to i rychlejší. Zprávu si navíc můžu přečíst úplně kdykoliv, třeba i ve škole.