Vypalujte blu-ray

Vypalujte blu-ray
Sdílej
 

Vypalujte blu-ray

Ceny blu-ray rekordérů klesají a zároveň se rozšiřuje jejich nabídka. Jedním z leaderů na trhu je i společnost LG. Její nový model GGW-H20L přečte všechny dnešní formáty disků, včetně HD-DVD, a umí zapisovat na disky blu-ray, DVD a CD. Nejzajímavější rychlosti vypalování na jednotlivá média jsou: BD-R 6x;, BD-R DL 4x;, BD-RE (přepisovatelný disk) 4x;, BD-RE DL 2x;, DVD+-R 16x;, DVD-RAM 5x;. Díky tomu můžete mít film na blu-ray médiu vypálený již za 16 minut. Mechanika je vybavena i technologií LightScribe, takže ani potisk médií pomocí laseru jí nedělá potíže.



HODNOCENÍ: 80 %

+ MULTIFORMÁT
- DRAHÁ MÉDIA BLU-RAY

VÝROBCE: LG
WEB: CZ.LGE.COM



Zapomeňte na MP3
EXTRA

Každý už dnes zná hudební formáty MP3, WMA, OGG a další. Kromě kvality komprese, zvuku a podpory se vzájemně výrazně neliší. iKlax je však úplně jiný.
V jednom souboru můžete mít několik variant stejné skladby. iKlax totiž nabízí uložení několika hudebních stop. To znamená, že během poslechu si můžete zvolit, které nástroje uslyšíte, nebo třeba alternativní variantu sóla na kytaru. K tomu potřebujete i speciální přehrávač, jenž je ke stažení na stránkách výrobce. Teprve čas ukáže, zda bude formát úspěšný. Samozřejmě bude záležet i na podpoře ze strany hudebních producentů.



Tiskněte bezdrátově
TISKÁRNA

Multifunkční zařízení Lexmark X4530 boduje nízkou cenou, integrovanou čtečkou paměťových karet a zejména zabudovaným přijímačem wi-fipro bezdrátový tisk z mobilních zařízení.
Přístroj v sobě integruje barevný 48bitový skener s maximálním rozlišením 19 200 x 19 200 (optické 600 x 1200 DPI) a inkoustovou CMYK tiskárnu s rozlišením 4800 x 1200 DPI. Podle výrobce je zařízení schopno vytvořit až 11 barevných nebo 17 černobílých kopií za minutu v režimu draft. Podporovány jsou operační systémy Windows 2000, XP, Vista a Mac OS X.



HODNOCENÍ: 80 %

+ WI-FI, NÍZKÁ CENA
- DRAHÝ TISK

VÝROBCE: LEXMARK
WEB: WEB: WWW.LEXMARK.CZ



Modrá záře
KLÁVESNICE

Výrobci se dnes předhánějí v nápadech, čím zaujmout spotřebitele, aby koupili právě jejich výrobek. Firma Umax vsadila u této klávesnice na podsvícení a multimédia. Model EL725 používá luminiscenční technologii, díky níž je, jak uvádí výrobce, podsvícení rovnoměrné a zároveň při práci neruší okolí. Světlo lze samozřejmě vypnout. Klávesnice je navíc opatřena patnácti klávesami pro ovládání multimédií a klávesami pro vypnutí nebo uspání počítače. Umax také slibuje ergonomický design a nízký zdvih kláves.


HODNOCENÍ: 60 %

+ PODSVÍCENÍ
- VYŠŠÍ CENA

VÝROBCE: UMAX
WEB: WWW.UMAX.CZ