Může mě milovat a přitom se mu líbit jiná?

Ahoj Mourrisone, Tento vzkaz bude asi dost dlouhý, protože mám vícero otázek, předem se omlouvám. Dlouho se mi líbil jeden kluk, a po asi čtyřech letech jsem mu to řekla. Mimochodem já jsem ti napsala před nějakou dobou, že ho miluju a chci mu to říct, ale bojím se, že ho vyděsím. No, dopadlo to tak, že on to řekl mně :) Píšeme si každý den, hrozně mile, on mi furt říká hrozně hezké věci atd. Jednou jsme byli v kině a tam se trochu objímali a bylo to fakt pěkný. Líbí se mi, že kdykoli mě chce někde pohladit, klidně i jen na ruce, tak mě respektuje a ptá se, jestli to je v pořádku. Celou dobu je strašně milý, a je to s ním fakt hezký. Ale on zároveň říká, že se mu líbí o rok starší holka, a že ji chce poznat atd. Ale veškeré jeho chování vůči mně vypovídá, že se mu líbím já, protože si nedokážu představit takhle intimní (ne nijak sexuálně samozřejmě) vztah kluka a holky. Takže má první otázka zní: Může mě milovat, říkat mi jak jsem krásná a milá atd. a přitom by se mu líbila jiná? On se mi asi už nelíbí a nevadí mi ani tolik, že se mu líbí někdo jiný, ale spíš jsem zmatená. Za druhé, někdy, (vždy jen a pouze po mém svolení) mě hladí na stehně, a jednou mě hladil i zevnitř na stehně. Ne nijak vysoko ale dost na to, aby to ve mně vyvolalo nějaké ehm pocity. Chci se zeptat, jestli je ilegální i takovéto dotýkání, když nám je oběma 14. Nemyslím si, že by mě hladil za účelem ve mně tyto pocity vyvolat, ale celou dobu mám pocit, že děláme něco zakázaného. Děkuji za odpověď a omlouvám se za zmatený dopis.

Odpověď

Milá anonymko,

vůbec nevadí, že tvůj dopis je obsáhlý, alespoň se v něm lépe vyznám. Abych ale pravdu řekl, tak se moc nevyznám v tobě. Což je ale v pořádku, protože kolikrát se člověk nevyzná ani sám v sobě.

Není mi totiž jasné, proč – když už se ti nelíbí – se necháváš od něj hladit. Je to proto, že ti jsou jeho doteky hodně příjemné? To se dá pochopit, protože v tobě probouzí sexuální touhy, které jsou u některých kluků i holek ve 14 letech normální. Pamatuj ale na to, že tvoje tělo patří jen a jen tobě a jen ty rozhoduješ, kdo se tě může dotýkat.

Ilegální doteky: Co se může a co ne?

Ptáš se, jestli jsou vaše dotyky legální – pokud nezacházíte příliš daleko (myslím tím intimní místa), a ty s tím souhlasíš, tak je to v pořádku.

Ptáš se mě, jestli tě může milovat, a přitom se mu líbit jiná. Ano, může, otázkou je, jak by chtěl onu dotyčnou poznat. Jestli za účelem obyčejného kamarádství, anebo chození. Kdyby to bylo to druhé, tak být tebou, bych s ním dál neztrácel čas. Nestojí za to, aby ses trápila pro někoho, kdo myslí na jinou. Mourrison

Jakou mám sexuální orientaci? Líbí se mi kamarád i holky

Jakou mám sexuální orientaci? Líbí se mi kamarád i holky

Chtěl bych se jí dotýkat

 

Sdílej
 
 

Holím se dole, budu mít problémy?

Ahoj je mi 12 let a holím se dole jednou za tři měsíce. Budu mít nějaké problémy?

Cítím se jako kluk v holčičím těle a bojím se, že to rodina nepřijme

Ahoj, je mi 12 a cítím se jako kluk v holčičím těle, vnímám to už dlouho, ale teprve asi před 2 roky jsem zjistil, co je vůbec transgender, mám vlasy na krátko a oblíkám se jako kluk, když mě někdo osloví v mužském rodě, je mi to příjemné a když naopak v ženském tak ne, je mi nepříjemně v těle, co teď mám hlavně kvůli prsům, chci to říct rodině, ale nevím jak, a bojím se, že mě nepřijmou, co mám dělat?

Jsem gay? Někdy se podívám na kluka a řeknu si, že vypadá hezky...

Ahoj Mourrisone. Strašně se bojím, jestli nejsem gay. Myslím si, že gay nejsem, protože se mě ženy líbí, ale někdy se podívám na kluka, a prostě si řeknu, že vypadá hezky (třeba že má hezkej účes). Myslím si, že to napadne každého, ale i tak se bojím. Jediná výjimka je, že když se podívám na svého kamaráda, tak si nás představím na sjezdovce. Robin, 12 let, ábíčko je nejlepší.

Po prvním sexu se mi přestala ozývat, proč mě nechce vidět?

Ahoj. Mám otázku. S mojí holkou se máme opravdu moc rádi a tak jsme už měli i sex. Oběma nám je šestnáct. Bylo to celkem příjemné, ale potom jsem se s mojí holkou asi týden neviděl. Říkala, že je nemocná, ale já jí to nevěřím. Nevíš, proč se se mnou třeba nechtěla vidět? Myslíš, že měla nějaký problém po tom pohlavním styku? Díky za odpověď, Karel

Je mi teprve 11, ale už mám různé touhy

Ahoj Mourrissone, je mi „teprve“ jedenáct a už v tomhle věku začínám mít sexuální touhy. Když třeba zrovna nemůžu usnout, vytvářím si v duchu různé erotické příběhy. Myslím si, že už jsem opravdu blázen, protože jsem ještě nečetla v ábíčku, že by někdo měl podobný problém. Ráda bych s tím přestala, ale prostě to nejde :( Myslíš, že bys mi mohl poradit? Díky, Terka

Líbí se mi moje učitelka, přitom jsem holka... co mám dělat?

Ahoj Mourrisone, mám menší problém. Co mám dělat, když se mi líbí učitelka? Už jen to, že jsem holka a líbí se mi žena, je divné, ale učitelka? V minulosti jsem ji nesnášela a teď toto? Dokonce myslím, že má manžela a děti, mohla by být mojí mámou. Nevím, co mám dělat a trápí mě to, nechci si s ní pokazit naše vztahy, třeba si i představuji, jak někam spolu jdeme atd. Díky, anonym.

Mám to brát jako obtěžování?

Dobrý den, pane Mourrisone, dnes se mi stala spousta nehezkých věcí s jedním klukem, osahával mě, nechtěné líbání, a další věci. Bohužel nevím, jestli to mám brát jako sexuální obtěžování nebo jsem jen skeptická. Děkuji.

Kdy budeme mít ve škole sexuální výchovu?

Ahoj, na základní škole se neučíme sexuální výchovu. Nevíš, kdy se ji budeme učit? Jsem v 6. třídě a pořád nic. Eliška 12 let

Mám intimní otázku... a týká se penisu

Ahoj Mourrisonova poradno, mám otázku, je mi třináct let a nejde mi přetáhnout předkožka co s tím. A druhá otázka, proč můj penis moc neroste?

Mám trapný problém, o kterém jsem ještě nikomu neřekl

Dobrý den, mám jeden takový problém, o kterém jsem nikomu neřekl, zatím. Mám až moc velký penis, v mém věku mi přijde. Mám 26 cm v 16 letech a to už mi přijde jako extrém. Nikomu jsem se nesvěřil, protože mi to přijde trapné. Chci se zeptat, jak to budou vnímat holky v mém věku takovou délku. A jestli mi ještě poroste a případně o kolik cm. Předem děkuji za odpověď.